Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας, όταν 50χρονος αγρότης δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο μέσα στο ίδιο του το χωράφι.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ο ακτινιδιοπαραγωγός Βασίλης Ζαρογιάννης από τον Άγιο Σπυρίδωνα είχε πάει στο χωράφι του προκειμένου να εκτελέσει αγροτικές εργασίες και συγκεκριμένα να ποτίσει τα ακτινίδιά του.

Ήταν γύρω στις 11:30 π.μ. όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αγριογούρουνο, το οποίο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πόδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο ίδιος, όντας μόνος στο χωράφι, προσπάθησε να προστατευτεί και να αμυνθεί με το αγριογούρουνο να φεύγει τελικά αφήνοντάς τον αιμόφυρτο.

Ο άτυχος αγρότης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και υπήρξε τυχερός καθώς το ζώο θα μπορούσε να του είχε καταφέρει πολύ σοβαρότερα τραύματα.

Αγρότες της Πιερίας αναφέρουν πως αυτή την εποχή βρίσκουν στα χωράφια τους τρύπες από αγριογούρουνα, τα οποία κυκλοφορούν κοντά σε οικισμούς αναζητώντας τροφή και ζητούν να ληφθούν μέτρα καθώς κινδυνεύουν ακόμη και μέσα στα κτήματά τους.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως πέρυσι τέτοια περίπου εποχή, όπως είχε γράψει ο Ντελάλης, στον επαρχιακό δρόμο Κατερίνης-Ολυμπιακής Ακτής, ένα αγριογούρουνο είχε προκαλέσει ατύχημα, όταν είχε πεταχτεί μπροστά σε διερχόμενους οδηγούς.

ΠΗΓΗ: odelalis.gr/

——————————————————————————————-