Όλες οι αποφάσεις των αγροτών στη σύσκεψη της Νίκαιας – Έκλεισαν για μισή ώρα την εθνική στον κόμβο της Νίκαιας – Συλλαλητήριο στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα.

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με ταυτόχρονους αποκλεισμούς εθνικών οδών και τελωνείων από αύριο και παράλληλα συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών κατά την κρίσιμη σύσκεψή τους στη Νίκαια της Λάρισας. 

Διαμαρτυρίες αγροτών και πορεία πριν τις κινητοποιήσεις
Δηλώσεις αγροτών για τις κινητοποιήσεις
Δηλώσεις αγροτών για τις κινητοποιήσεις

Κλείσιμο

Δηλώσεις αγροτών μετά τη συζήτηση της Νίκαιας
Δηλώσεις αγροτών για τις κινητοποιήσειςΓια τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μίλησε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος: «Ευχαριστούμε όλα τα μπλόκα, όλη την Ελλάδα που σήμερα ήταν εδώ στη Νίκαια. Είμαστε ενωμένοι, έχουμε αιτήματα, είναι η ώρα του πρωθυπουργού αλλά με απαντήσεις. Εμείς θα είμαστε στην Εθνική, θα κάνουμε τις κινητοποιήσεις, όπως αποφασίστηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται, ούτε βήμα πίσω».

agrotes_etniki_mploka__1_
agrotes_etniki_mploka__2_
agrotes_etniki_mploka__3_

Οι αγρότες προτάσσουν επτά αιτήματα, τα οποία είναι κοινά για όλους και θεωρούν κρίσιμη την ικανοποίησή τους. Ειδικότερα ζητούν:
-Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο
-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

agrotikes_kinitopoiiseis__1__3
agrotikes_kinitopoiiseis__2__3
agrotikes_kinitopoiiseis__3__3
agrotikes_kinitopoiiseis__4__3

-Τα επί μέρους αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών από τον Ντάνιελ θα παρατεθούν σε παράρτημα των βασικών τους αιτημάτων. Οι αγρότες, μετά από δυόμιση ώρες συνεδρίαση αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με τρεις βασικούς τρόπους:
– Να κλείνουν την ίδια ώρα στις εθνικές και επαρχικές οδούς και τελωνεία με τρακτέρ από αύριο.
– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στις πόλεις.
– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση οι αγρότες κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό και απέκλεισαν για μισή ώρα την κυκλοφορία στον κόμβο της Λάρισας, ενώ απέναντί τους είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας. 

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr/