Τρεις αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη, οι οποίοι γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου καλούν τους πολίτες να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, καθώς υπάρχουν επικίνδυνες αγέλες σκύλων,

Οι τέσσερις αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, του δήμου Νεάπολης – Συκεών Στέλιος Γκατζές, του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Ι. Καρτάλης και του Παύλου Μελά Α. Λαζαρίδης με κοινή απόφασή τους προειδοποιούν για τις αγέλες σκύλων στο Σέιχ Σου.

Όπως αναφέρουν, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών και υποσιτισμού τα αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται σε ανθρώπους, οι οποίοι επισκέπτονται το δάσος, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία έχει επιβληθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ένα από τα πρόσφατα περιστατικά επίθεσης αγέλης σκύλων ήταν σε έναν 22χρονο, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στο Κρυονέρι, στο ύψος του Σέιχ Σου.

«Έχουμε εντοπίσει εδώ και μια εβδομάδα το πρόβλημα με τις αγέλες εξαιτίας του υποσιτισμού και της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα ζώα, με αποτέλεσμα να έχουν αγριέψει και να επιτίθενται σε περιπατητές. Η κατάσταση είναι σοβαρή γιατί ήδη είχαμε κρούσματα επιθέσεων με αποκορύφωση την επίθεση αγέλης σε 22χρονο μέσα στο δάσος, το οποίο επισκέφθηκε παρά την απαγόρευση», σημείωσε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ελπίδα οι πολίτες να αντιληφθούν το πόσο επικίνδυνο είναι να επισκέπτονται το Σέιχ Σου «για να μην έχουμε νέες επιθέσεις».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ενισχύσει τους εθελοντές και τους δώσαμε άδεια να μπορούν να ταΐζουν τα αδέσποτα κάθε μέρα, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε επιθέσεις στην περιοχή μας. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό. Ο κόσμος πρέπει να τηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας και να μην πηγαίνει στο δάσος, για να μην έχουμε περιστατικά επιθέσεων», τόνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού Στέλιος Γκατζές.

Πηγή: voria.gr