Η πεδινή πέρδικα

Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί της Ιταλικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας θα ταξιδέψουν στους δρόμους του Oise, του Somme και του Seine-Maritime μέχρι τις 13 Μαΐου προκειμένου να ανακαλύψουν τη διαχείριση της πεδινής πέρδικας σε αυτά τα τμήματα.

Συμμετέχουν στο πρόγραμμα “𝑳𝒊𝒇𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒅𝒓𝒊𝒙” το οποίο στοχεύει στην ανασύσταση των φυσικών πληθυσμών της ιταλικής πεδινής πέρδικας, που επί του παρόντος έχει κηρυχθεί εξαφανισμένη στην ιταλική φύση, στη γείτονα χώρα.

Θα διδαχθούν κ θα εμπνευστούν από τις μεθόδους διαχείρισης της Γαλλικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, οι οποίες, χάρη στην Partridge Collective, επανεισάγουν επιτυχώς την πεδινή πέρδικα σε περιοχές που χάθηκε ή βρίσκεται σε παρακμή.

Η επίσκεψή τους ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Agnetz, στην Fédération des chasseurs de l’Oise. Ο Πρόεδρος Guy Harle D’Ophove καλωσόρισε συγκεκριμένα τον Gian Luca Dall’Olio, Πρόεδρο της Ιταλικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Η πεδινή πέρδικα στην πατρίδα μας βρίσκεται σε παρακμή κ απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι της. Παρόλες τις προσπάθειες εμπλουτισμού της με απελευθερώσεις ατόμων της κ βελτίωση του βιοτόπου της τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Μήπως θα έπρεπε να μάθουμε κ να βοηθηθούμε από την τεχνογνωσία των γάλλων κυνηγών στο συγκεκριμένο είδος …

ΠΗΓΗ https://www.chassepassion.net/

Η συντακτική ομάδα του ΦΥΣΗ ΤV-www.fisi.tv