Σε μια περίοδο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων και καραντίνας, λόγω της πανδημίας, κάποιοι στη Γορτυνία θεώρησαν ότι πρέπει να αγνοήσουν τα μέτρα και να βγουν για παράνομη λαθροθηρία στη Βάχλια!
Όμως, η Θηροφυλακή τους εντόπισε και τους έστειλε στο αυτόφωρο!

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Θηροφυλακής.

«Άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου, μέρα και νύχτα, αναδεικνύονται καθημερινά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων μέσω των καθημερινών τους περιπολιών, ακόμη και τις δύσκολες αυτές μέρες που ο κορονοιός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους μας και έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Κάποιοι ασυνείδητοι όμως, θεώρησαν ότι αυτή η καραντίνα που βιώνουμε όλοι μας, είναι η ευκαιρία τους για λαθροθηρία αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους ότι οι Θηροφύλακες μας δεν είναι ποτέ σε καραντίνα!!

Σε ένα τέτοιο περιστατικό λοιπόν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Νομού Αρκαδίας εντόπισαν τρία άτομα τα οποία ασκούσαν παράνομη θήρα την νύχτα της 28ης Μαρτίου 2020 και περί ώρα 23.30 στο Δ.Δ. Βάχλιας του Δήμου Γορτυνίας με το ΙΧ όχημά τους και το κυνηγετικό όπλο στο παράθυρο. Στην συνέχεια κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν, να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου στο Α/Τ Τρίπολης, κατασχέθηκαν τα μέσα της παράνομης θήρας (όχημα κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Βυτίνας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους υπεβλήθη και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ που αφορά άσκοπη μετακίνηση!!!
ΤΟ Δ.Σ.».

ΠΗΓΗ protothema.gr