Ο άνδρας που το εντόπισε το άτυχο ζώο κατήγγειλε αδιαφορία από το δασαρχείο

Ελάφι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Πάρνηθα ψυχορραγούσε επί τρεις ημέρες στη μέση του δρόμου. 

Το ζώο εντόπισεο Νίκος Λεφατζής ο οποίος κατάφερε με πολύ κόπο να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, για να πάρει την απάντηση πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και πως αυτή ήταν η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας. Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» δήλωσε ο Νίκος Λεφατζής.

Aδιαφορία από το δασαρχείο, λέει ο άνδρας που εντόπισε το ζώο

Σύμφωνα με το Mega ο άνδρας στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, η πρόεδρος της οποίας κ. Μαρία Γανωτή, δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

Ταυτόχρονα, η κ. Γανωτή είπε πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια. «Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» ανέφερε.

Ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε το δασαρχείο για αδιαφορία, καθώς όταν το κάλεσε, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο. Επίσης, έκανε λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, των οποίων η στάση ήταν εξοργιστικά αδιάφορη. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί”», είπε χαρακτηριστικά. Το ελάφι τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

kaliakouda