Στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και αστυνόμευσης στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου χθες απογευματινές ώρες έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στο Βαλτί Αιτωλοακαρνανίας επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να εκφορτώνει αλιεύματα σε φορτηγό αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ολουθουρίων του γένους Holothurian spp, εκ των οποίων 277 κιλά (περί τα 4.200 άτομα) είχαν αλιευθεί καθ΄ υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού των 400 ατόμων.

Η πλεονάζουσα ποσότητα των 277 κιλών κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.

Το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους προκειμένου να αποφεύγονται περιστατικά παράνομης συμπεριφοράς και τακτικής.

Να σημειωθεί πως τα ολοθούρια ή “αγγούρια της θάλασσας” χρησιμοποιουνται ως δολώματα στην Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ως προς την εμπορία τους, σχετίζεται με την χρήση τους σε άλλες χώρες και ειδικά στις Ασιατικές.

Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

ΠΗΓΗ www.agriniopress.gr/

kaliakouda