Αγριογούρουνα στον Βαρνάβα

Πυκνώνουν τα περιστατικά με αγριογούρουνα στον Βαρνάβα, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινότητα Βαρνάβα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων

Μάλιστα οι αγρότες έχουν πάθει μεγάλες ζημιές, και το κυριότερο είναι μην υπάρξει κάποιο τροχαίο καθώς σε πολλές περιοχές της Κοινότητας διασχίζουν τους δρόμους.

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλα ολόκληρο κοπάδι αγριογούρουνων πέρασε νωρίς απόψε ύστερα από μαρτυρίες στην οδό Κινετιζας.
Οι αγρότες μας έχουν πάθει μεγάλες ζημιές, και το κυριότερο είναι μην υπάρξει κάποιο τροχαίο καθώς σε πολλές περιοχές μας διασχίζουν τους δρόμους .

Οι δημότες μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις βραδυνές ώρες.

Οπως σημειώνουν ειδικοί «ο πολλαπλασιασμός τους είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Το φαινόμενο αυτό οφείλεται «στην άναρχη εκμετάλλευση των ημιάγριων χοίρων, οι οποίοι εξημερώθηκαν» θυμίζοντας μάλιστα ότι τη δεκαετία του 1990 υπήρχαν κάποιες ειδικές επιδοτήσεις για την εκτροφή χοίρων.

Ωστόσο, περί το 2010 «που κόπηκαν οι επιδοτήσεις, οι κτηνοτρόφοι άφησαν ελεύθερους τους χοίρους τους, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους αγριόχοιρους». Ως εκ τούτου συντελέστηκε ένα «έγκλημα κατά της βιοφυσικής ποικιλότητας» μια και «το ήμερο γουρούνι όταν ζευγαρώσει με τον άγριο χοίρο, υπάρχει γονιμότητα» η οποία «είναι υβριδισμός, δηλαδή η καταστροφή του DNA».

Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής των άγριων χοίρων λέγοντας ότι «ζουν σε μητριαρχικές κοινωνίες» και πως «τα αρσενικά πλησιάζουν το κοπάδι μόνο όταν θέλουν να ζευγαρώσουν»

Εδώ θα πρέπει να επέμβει οργανωμένα το υπουργείο σε συνεργασία με τούς κυνηγετικους συλλόγους, γιατί από ότι φαίνεται η πληθυσμός αυξάνεται και είναι εκτός ελέγχου…

ΠΗΓΗ irafina.gr