Την έντονη αντίδραση των κυνηγών προκαλεί η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, να συνεχίζει να απαγορεύει το κυνήγι αλλά και το ψάρεμα, με την αιτιολογία, ότι σαν δραστηριότητες συμβάλουν στην μετάδοση του covid-19.

Πράγμα που στην ουσία δεν ισχύει, αφού οι δραστηριότητες αυτές έχουν να κάνουν καθαρά με την φύση, εκεί που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός και πραγματοποιούνται από ένα έως και δύο άτομα συνήθως, τα οποία θα έχουν και την ατομική ευθύνη.

Εν αντιθέσει με τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες που ενδέχεται να υπάρχει συνωστισμός και να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Οι κυνηγοί δε ζητούν να εξαιρεθούν από τις άλλες κοινωνικές ομάδες, αλλά να ισχύσει και εδώ η τήρηση των περιοριστικών μέτρων, με την χρήση μάσκας και ότι άλλο προβλέπεται. Οι κυνηγοί θεωρούν τελικά πως η κυβέρνηση έχει στόχο καθ’ αυτού το κυνήγι και όχι την ισχύ των περιοριστικών μέτρων, με τις ισχύουσες διατάξεις αντιμετώπισης της πανδημίας. Για ότι ισχύει για το κυνήγι, ισχύει και για το ψάρεμα και πολλοί από τους κυνηγούς είναι και ερασιτέχνες ψαράδες.

Σε ορισμένες περιοχές δόθηκε παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου αλλά οι κυνηγετικού σύλλογοι δεν ενστερνίζονται την απόφαση της κυβέρνησης και δε θα συμμετάσχουν, καθώς έχει αρχίσει ήδη η περίοδος αναπαραγωγής των ζώων και αυτό είναι αντίθετο με την δεοντολογία των κυνηγών.

Επίσης, εκφράζουν την αντίθεσή τους ενάντια στο νομοσχέδιο που έρχεται σε διαβούλευση και αναφέρεται στη στείρωση των σκυλιών. Ναι στη στείρωση των αδέσποτων αλλά όχι των δεσποζόμενων και των κυνηγετικών σκύλων, γιατί εάν αυτό εφαρμοστεί, τότε όχι απλώς δεν θα υπάρχουν κυνηγητικές φυλές σκύλων, αλλά ούτε ο σκύλος σαν είδος…

Η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και μέσα από την κάμερα του trikalaola.gr εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όλα αυτά που συμβαίνουν και καλούν την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα.

Στο βίντεο εμφανίζονται μιλούν με τη σειρά:

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Σταύρος Τραγάνης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας Γιώργος Δαλαμάγκας, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης Θανάσης Μανούρας (εκπροσώπησε και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φαρκαδόνας), ο Κοσμήτορας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης και μέλος του Δ.Σ. του Κυνοφιλικού Ομίλου Τρικάλων Μάριος Μαγγούτης και ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Σκύλων Εργασίας Τρικάλων Μάνος Καραντώνης.

 ΠΗΓΗ www.trikalaola.gr/

kaliakouda