Γαλλία:απαγόρευση του κυνηγίου

Λόγω του γενικού lockdown στη Γαλλία, το κυνήγι στην χώρα αναστέλλεται από τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτωβρίου 2020 έως και την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Θήρας Willy Schraen αναφέρει :

Aγαπητοί φίλοι κυνηγοί,

Απόψε τα μεσάνυχτα τίθεται σε εφαρμογή ο αποκλεισμός όλων των Γάλλων για την καταπολέμηση του COVID-19. Σύμφωνα με τους κρατικούς κανόνες, όλες οι κυνηγετικές δραστηριότητες θα ανασταλούν από αυτή την ώρα μέχρι την 1 η Δεκεμβρίου.

Αυτό το νέο διάταγμα θα υπογραφεί απόψε, και αύριο το πρωί θα φτάσει υπουργική εγκύκλιος σε κάθε περιφέρεια, για να δώσει στους αρμόδιους φορείς τον τρόπο διαχείρισης των αγροτικών δραστηριοτήτων στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Το γαλλικό κυνήγι δεν επιθυμεί να παρεκκλίνει από αυτούς τους γενικούς κανόνες και θα είναι σε απόλυτη αλληλεγγύη με το κλείδωμα που επηρεάζει τη χώρα μας. Ωστόσο, ορισμένα από τα καθήκοντα δημόσιας υπηρεσίας μας δεν μπορούν να διακοπούν χωρίς να προκληθούν σοβαρές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα των αγροτικών παραγόντων, ιδίως εκείνων του αγροτικού κόσμου.

Γι ‘αυτό, όπως κάθε πρόεδρος της ομοσπονδίας Κυνηγών της Γαλλίας, θα συμβουλευτώ τις επόμενες μέρες,τον κ.Pas de Calais, για να καθορίσω μαζί του τον κατάλογο των προτεραιοτήτων για το υπουργείο μου.
Γνωρίζω ότι αυτή είναι μια νέα δύσκολη στιγμή για όλους μας, αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, για να σταματήσουμε γρήγορα την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου και να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό.

Ξέρω ότι είναι μια νέα δύσκολη στιγμή για τον καθένα μας, αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, να σταματήσουμε γρήγορα την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας και να επανέλθουμε στην κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό.

Έχω και μια σκέψη για όλους εκείνους που είναι άρρωστοι και παλεύουν με την ασθένεια, όπως όλοι όσοι πονάνε να χάσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σας ζητώ να φροντίσετε τον εαυτό σας, και ελπίζω να συναντηθούμε ξανά σύντομα για να μοιραστούμε αυτές τις μικρές στιγμές κυνηγετικής ευτυχίας που είναι απαραίτητες για τη ζωή μας.

Willy Schraen

Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Θήρας

Willy Schraen
kaliakouda