Η FNC (Fédération Nationale des Chasseurs) λέει ότι η κυβέρνηση μόλις πήρε θέση για τα παραδοσιακά κυνήγια, επιτρέποντάς τους να ανοίξουν σε ορισμένες περιοχές στη νοτιοδυτική Γαλλία.

«Αυτή η προσέγγιση – αναφέρει το δελτίο τύπου – μεταφράζει, στην πράξη, τις πολύ σαφείς δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί αυτά τα κυνήγια που δεν βλάπτουν με κανέναν τρόπο τη βιοποικιλότητα. Στην πραγματικότητα, αφορούν ελάχιστους κυνηγούς και αποτελούν μέρος την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Το FNC ελπίζει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ευαίσθητο στο γεγονός ότι τα νέα διατάγματα – που συνδυάζουν ποσοστώσεις εισφοράς και νέους περιορισμούς – έχουν ληφθεί υπόψη με τις παρατηρήσεις της ανώτατης διοικητικής αρχής. «Βεβαίως, σε περίπτωση θετικής απάντησης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης να μελετήσει τα άλλα παραδοσιακά κυνήγια που έχουν ανασταλεί αυτή τη στιγμή και τα οποία έχουν επίσης εκσυγχρονιστεί, σημαντικά για τις πρακτικές τους», γράφει το Fnc.

Η συντακτική ομάδα του ΦΥΣΗ ΤV-www.fisi.tv

kaliakouda