κυνηγετικό ατύχημα

Με αφορμή την επανέναρξη του κυνηγιού την εορταστική περίοδο, δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας περί απαγόρευσης Θήρας σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή που περικλείεται στα όρια της Π.Ε. Φθιωτιδας, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2020-2021.

Σύμφωνα με αυτή απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στην περιοχή που περικλείεται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021, σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α. και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Η εφαρμογή και η τήρηση της συγκεκριμένης απόφασης, ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο Πολίτη.

ΠΗΓΗ: lamiareport

kaliakouda