Ενωτική κίνηση που θα διεκδικήσει την ομοσπονδία της σκοποβολής έχει συσταθεί με επικεφαλής τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Κωνσταντίνο Κούσαντα.

Ακολουθεί η προκήρυξη της κίνησης :

«Αγαπητοί φίλοι της σκοποβολής,

Μία ομάδα που αγαπά το άθλημα της σκοποβολής, συμμετέχει από πολλές θέσεις σε αυτήν, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά, αποφάσισε να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) διεκδικώντας την διοίκηση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Νεότερης Ελληνικής Σκοποβολής με σκοπό να εντάξουμε στην διαδικασία λήψης αποφάσεων όλους τους σκοπευτικούς συλλόγους και όλα τα αγωνίσματα που υπάρχουν στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος.

Το άθλημα της σκοποβολής μετά από πολλά χρόνια, μόνο με την συνέργεια όλων μας μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις – προκλήσεις της νέας εποχής, τις καινοτομίες της νέας ηλεκτρονικής τεχνολογίας, το όραμα της νέας νοοτροπίας με μία διαδικασία επανεκκίνησης ώστε να διαγραφούν λάθη και πρακτικές που εμπόδισαν και εξακολουθούν να εμποδίζουν την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος.

Η προβολή του αθλήματος της σκοποβολής αποτελεί μονόδρομο για εμάς σε συνδυασμό με την πραγματική ανάπτυξη που έχει σχέση με την ανάδειξη πολλών νέων αθλητών – πρωταθλητών σε όλα τα αγωνίσματα ISSF, IPSC, FITASC, MLAIC, FT, SLUG, IAU και άλλα νεοεισερχόμενα αγωνίσματα. Η ανάπτυξη θα προέρχεται από την προσέλκυση πραγματικών επενδυτών και χορηγών για την σκοποβολή μέσα από εθνικές και διεθνείς μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα σκοπευτήρια της Ελλάδας από την Κρήτη και την Ρόδο μέχρι την Ορεστιάδα και την Κέρκυρα για την ανάδειξη και των περιφερειακών σκοπευτηρίων. Ακόμα και τα μικρά σκοπευτήρια θα πρέπει να αναδειχθούν και να αποκτήσουν προβολή και ανάπτυξη.

Η ισχύς του ετήσιου προϋπολογισμού θα είναι τέτοια που θα έχει ως αποτέλεσμα την διάθεση πολλαπλάσιου ποσού για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων αθλητών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τα λειτουργικά έξοδα της ΣΚΟΕ θα μειωθούν και θα δίνονται σε συλλόγους για πραγματική ανάπτυξη του αθλήματος, κυρίως για βελτίωση και ίδρυση νέων σκοπευτηρίων. Η αγορά ηλεκτρονικών συστημάτων σκοποβολής που ελλείπουν εντελώς από την χώρα μας είναι επιβεβλημένη. Τα υπάρχοντα ηλεκτρονικά σκοπευτικά συστήματα SIUS ISSF παραμένουν ανενεργά από το 2004 στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο μαρκόπουλου για το οποίο ο ελληνικός λαός πλήρωσε πλέον των 50.000.000 ευρώ.

Διαπλοκές,  ελιγμοί, ψίθυροι, κινδυνολογίες, αυθαίρετοι αποκλεισμοί, αναιτιολόγητες πειθαρχικές παραπομπές δεν έχουν θέση  στο αθλητικό ιδεώδες. Ατέλειωτες αρνητικές εμπειρίες αλλά και πικρίες  που υπάρχουν στην οικογένεια της σκοποβολής  θα εκλείψουν.

Όλοι μαζί – εργαζόμενοι στη ΣΚΟΕ, Διοικητικό Συμβούλιο και Σύλλογοι – να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα της ΣΚΟΕ (Συνέργεια – Καινοτομία – Όραμα – Επανεκκίνηση).Η νέα διοίκηση για την  ΣΚΟΕ έχει μοναδικό σκοπό να ενώσει όλους τους συλλόγους με δημιουργικές  προτάσεις χωρίς καθυστερήσεις χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς υπεκφυγές. Μας ενδιαφέρει το μέλλον!

Οι αρχές μας ακολουθώντας  το ‘’ευ αγωνίζεσθαι΄΄  σέβονται την ιστορία, την αξιοπρέπεια και το κύρος της οικογένειας του αθλήματος της σκοποβολής. Δεν διχάζουμε, αντίθετα ενωμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προσπαθούμε να βρούμε ΛΥΣΕΙΣ για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ.

Η ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ».

ΠΗΓΗ https://sportsfeed.gr/

kaliakouda