Αυτός είναι ο πανέμορφος αετός που εμφανίστηκε μετά από 240 χρόνια.

Με άνοιγμα φτερών στα 2,5 μέτρα το επιβλητικό αρπακτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Συνολικά εντοπίστηκαν 4 και οι επιστήμονες τους έχουν τοποθετήσει GPS.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες είχαν σχεδόν αποκλείσει πως θα συμβεί!

Μπροστά σε ένα θέαμα που τους άφησε με το στόμα ανοιχτό (κυριολεκτικά) έμειναν οι επιστήμονες στην Μεγάλη Βρετανία καθώς είδαν στον ουρανό τον μυθικό αετό με την λευκή ουρά, μετά από 240 χρόνια απουσίας!

Το πανέμορφο πουλί δεν είχε εμφανιστεί από το 1780, ωστόσο όσοι το είδαν στους αιθέρες ειδοποίησαν τις Αρχές. Συνολικά βρέθηκαν και καταγράφηκαν 4 αετοί, οι οποίοι πλέον έχουν ειδικά βραχιολάκια στα πόδια με GPS, ώστε οι επιστήμονες να τους εντοπίσουν.

Με άνοιγμα φτερών στα 2,5 μέτρα, είναι το μεγαλύτερο πτηνό στο Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά ένα από τα μεγαλύτερα του πλανήτη.

Οι 4 πανέμορφοι αετοί απελευθερώθηκαν στη Νήσο Wight και οι επιστήμονες ευελπιστούν πλέον πως ο πληθυσμός τους θα αυξηθεί.

Ερευνητές στην Ολλανδία πριν από λίγα χρόνια κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν την συνήθεια των συγκεκριμένων αετών να μην συχνάζουν σε μέρη με ανθρώπινη παρουσία και πιθανότατα το lockdown βοήθησε πολύ στην επανεμφάνισή τους.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr/

kaliakouda

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδη πριν λιγα χρονια οι Ολλανδοι αποκρυπτογραφησαν τι ενοχλουσε τους Αετους.Οι οποιοι εξαφανιστηκαν πριν 240 χρονια και εμφανιστηκαν με το lockdown..Μαλιστα..

Comments are closed.