Πρόκειται για ένα είδος μανιταριού με την ονομασία «δρυγιτης» και απαντάται σπάνια σε κορμούς των δέντρων δρύς, ενώ σε πολλές περιοχές ονομάζονται και “λάχανα” λόγω της εμφάνισης τους.

Ενα περίεργο μανιτάρι ανακάλυψε ένας νεαρός, ο Γιωργης Σταυρακάκης στην εξοχή, λίγο έξω από το χωριό Καρκαδιωτισσα, με τον κύριο Νίκο Καλλέργη να είναι πολύ κοντά στο σημείο και να μένει έκπληκτος, αφού όπως μας είπε δεν είχε αντικρύσει ξανά τον συγκεκριμένο τύπο μανιταριού, μη γνωρίζοντας εάν είναι βρώσιμο είδος.

Σε ερώτηση που έκαναν σε γνωστό τους γεωπόνο τους απάντησε ότι πρόκειται για ένα είδος μανιταριού με την ονομασία «δρυγίτης» και απαντάται σπάνια σε κορμούς των δέντρων δρύς, ενώ σε πολλές περιοχές ονομάζονται και “λάχανα” λόγω της εμφάνισης τους.


Πρόκειται για ένα βρώσιμο είδος μανιταριού και μάλιστα είναι εκλεκτός μεζές των κυνηγών και όχι μόνο, ενώ θα το συναντήσουμε και σε αρκετές παραδοσιακές συνταγές με εξαιρετική γευστική προσαρμοστικότητα, με αρκετά κυρίως φρέσκα λαχανικά!

Γεγονός πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι από μόνο του, λόγω και του όγκου του προκαλεί φόβο για το αν είναι βρώσιμο, με αποτέλεσμα πολλοί να το αφήνουν ως έχει και δικαιως βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ζωή τους από την κατανάλωση μανιταριών.

Τόσο για τον μικρό μας φίλο, όσο και για τον κ. Νίκο, το συγκεκριμένο εύρημα το οποίο ξεπερνά τα πέντε κιλά, θα αποτελέσει πολύ πιθανόν και αφού το γευτούν, αιτία αναζήτησης του ξανά στο μέλλον.


Πηγή: newshub

kaliakouda