Κοτόπουλα κ πανδημία

Την απόφαση να θανατωθούν 25.000 κοτόπουλα αποφάσισε η κυβέρνηση της Δανίας, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα γρίπης των πτηνών H5N8 σε αγρόκτημα. Επίσης σταματά τις εξαγωγές πουλερικών και αυγών σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον 3 μήνες.

Η μαζική θανάτωση των πουλερικών γίνεται αφότου κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε άγρια πτηνά στο δυτικό τμήμα της χώρας τις τελευταίες ημέρες, ενώ κρούσματα της γρίπης των πτηνών καταγράφηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τις τελευταίες εβδομάδες.

Πάντως η Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας επισήμανε ότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων στην Ευρώπη και ότι για τα σημερινά ευρήματα έχουν ενημερωθεί οι αρχές της Ε.Ε.

Σήμερα, η Γερμανία διέταξε να σφαγιαστούν 16.100 γαλοπούλες, αφότου εντοπίστηκε η ίδιου τύπου γρίπη των πτηνών σε αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία.

Ανησυχητικά φαίνεται ότι είναι τα πράγματα και στην Κορσική, όπου κρούσματα του ιού των πτηνών εντοπίστηκαν σε αλυσίδα καταστημάτων με είδη για κατοικίδια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, όλα τα πτηνά θανατώθηκαν και από αύριο όλη η χώρα θα τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την παρακολούθηση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ  https://www.efsyn.gr/

kaliakouda