Διάσωση και περίθαλψη της μεγαλύτερης κουκουβάγιας (μπούφος) του κόσμου, που βρέθηκε χθες από συγχωριανούς μας στην περιοχή του Αχελώου, αφού αρχικά έλαβε τις πρώτες βοήθειες, φιλοξενούνταν προσωρινά από την οικογένεια Δ. Μαλεσιάδα, στον οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, ώστε με την βοήθεια του διασώστη Νίκου Πατερέκα να βρεθούν τρόποι να μεταφερθεί σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Ο ενεργός πολίτης, φιλόζωος και φυσιολάτρης Νίκος Πατερέκας, ο οποίος με την εμπειρία και τις γνώσεις του για την άγρια ζωή, εθελοντικά ανέλαβε να βοηθήσει τον κτυπημένο μπούφο και να συνδράμει στην ασφαλή μεταφορά του σε τοποθεσία που θα είναι ασφαλής για το μεγάλο αυτό πουλί.

Ο Νίκος Πατερέκας έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B : “Σημερινή τηλεφωνική κλήση από τον κ. Γιώργο Πανταζόπουλο, κίνηση που εκτιμώ πολύ, ο οποίος με ειδοποίησε για έναν ενήλικο Μπούφο (Bubo bubo) που βρέθηκε από ανθρώπους φιλόζωους που έχουν και στο παρελθόν περιθάλψει άγρια τραυματισμένα ζώα, την οικογένεια Δημήτρη Μαλεσιάδα καθώς επίσης και τον Νίκο Μαλεσιάδα, από τον οικισμό Αγ. Γεώργιο Καλυβίων και τους ευχαριστώ θερμά.

Ο ¨φίλος¨ μας βρέθηκε στο δρόμο κάτω κοντά στον Αχελώο από τα παιδιά που ενδιάφερθηκαν και τον μάζεψαν και τον φρόντισαν από εχθές μέχρι να τον παραλάβω σήμερα. Έχει κάποιο σοβαρό θέμα με τον ταρσό του και μάλλον είναι εξάρθρωση, ή από κάποιο ατύχημα με αυτοκίνητο ή όπως εικάζεται πιάστηκε κάπου και στην προσπάθεια του να ξεφύγει έπαθε ζημιά στο πόδι. Πετάει καλά, δεν έχει κάποιο άλλο τραύμα μόνο το πόδι του.

Σήμερα θα τον φροντίσω εγώ και και αύριο θα ταξιδέψει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ. Είναι σημαντικό να γίνει καλά και να επιστρέψει πίσω στον τόπο του εδώ κατόπιν συννενόησης. Η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου με άνοιγμα φτερών 1,70 σίγουρα σε κάνει να την σέβεσαι…..

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν έρθει στα χέρια μου γύρω στους 4-5 Μπούφους. Κάθε φορά είναι σαν πρώτη με ένα τέτοιο πλάσμα. Ευχαριστώ θερμά τον καλό φίλο και συνεργάτη Χρήστος Χριστοδούλου για την παρέα και τις φωτογραφίες”.

ΠΗΓΗ kalyvia.gr

kaliakouda