«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια». Μ’ αυτά τα ξεχωριστά λόγια, μία κάτοικος της Κάριανης του δήμου Παγγαίου, η Μυρσίνη Χρυσαφούδη, αναφέρεται σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε μια ιδιαίτερα συγκινητική επιχείρηση διάσωσης δελφινιού, που έγινε χθες το μεσημέρι, στην παραλία της περιοχής και η ίδια κατέγραψε σε βίντεο.

Χειμερινοί κολυμβητές εντόπισαν ένα δελφίνι να έχει κολλήσει στα ρηχά και να αδυνατεί να βρει τον δρόμο του για να επιτρέψει στο πέλαγος. Λίγες ώρες νωρίτερα και λίγα μέτρα πιο κάτω, αλλά στην ίδια παραλία, είχαν εντοπίσει νεκρό ένα άλλο δελφίνι.

Μόλις εντοπίστηκε το ζωντανό δελφίνι, που για ώρα πάλευε με τα κύματα, ενημερώθηκε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ελευθερούπολης Γιώργος Ρηνώτας, ο οποίος μετέβη αμέσως στο σημείο, μαζί με τον αδερφό του. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν άντρες του Λιμενικού Σώματος και του φιλοζωικού συλλόγου της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα).

Όταν εντοπίστηκε το δελφίνι υπήρξε αρχικά μια συντονισμένη προσπάθεια για να το επαναφέρουν στο νερό, στο φυσικό του περιβάλλον, ώστε να επιζήσει, αυτό όμως έβγαινε ξανά και ξανά στη στεριά παρασυρόμενο προφανώς από τα θαλάσσια ρεύματα.

Όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι στο σημείο που η θάλασσα είχε βγάλει το δελφίνι αυτό δεν θα μπορούσε να επιστρέψει πίσω λόγω και των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ρεύματα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο λιμάνι.

Όλοι μαζί βοήθησαν και μ’ ένα φορτηγό αυτοκίνητο έγινε η μεταφορά. Εκεί, τα νερά ήταν ήρεμα, οπότε αφέθηκε και πάλι ελεύθερο αρχικά να αναρρώσει και να ξεκουραστεί από την περιπέτειά του και στη συνέχεια το βοήθησαν να κολυμπήσει στην ανοιχτή θάλασσα. Μάλιστα, τόσο οι εθελοντές όσο και το λιμενικό περίμεναν για αρκετή ώρα έως ότου βεβαιωθούν ότι το πανέμορφο αυτό θαλάσσιο θηλαστικό είναι απόλυτα ασφαλές.

ΠΗΓΗ www.cnn.gr/

kaliakouda