Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές το βράδυ της Πέμπτης στα Καλύβια Λαμίας – Ένας 57χρονος Λαμιώτης επαγγελματίας βρίσκεται διασωληνωμένος με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της Αθήνας – Δέκα κυνηγόσκυλα βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στην αποθήκη – Τι είπε ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, αλλά και οι γείτονες που έζησαν τον τρόμο από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις.

Ανήμερα της γιορτής του Πυροσβεστικού Σώματος, («Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω»), ξύπνησαν μνήμες από την πολύνεκρη τραγωδία στα Καμένα Βούρλα, όπου η έκρηξη του βυτιοφόρου σκόρπισε το θάνατο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις πυροσβέστες και τραυματίζοντας άλλους δεκατέσσερις.

Ήταν γύρω στις 7:30΄το απόγευμα της Πέμπτης όταν οι κάτοικοι στα Καλύβια Λαμίας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους ακούγοντας απανωτές εκρήξεις. Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν.

Γρήγορα διαπιστώνουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά, σε αποθηκευτικό χώρο, όπου υπάρχουν φιάλες υγραερίου, αλλά και δεξαμενή με προπάνιο. Οι πυροσβέστες με κίνδυνο της ζωής ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ οι αστυνομικοί αποκλείουν την περιοχή για την ασφάλεια των πολιτών.

Μετά από μιάμιση ώρα περίπου και όταν όλα δείχνουν ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, την ώρα που στο χώρο είναι πυροσβέστες και ένας 57χρονος επαγγελματίας φίλος του ανθρώπου που έχει νοικιάσει την αποθήκη, γίνεται νέα ανάφλεξη και έκρηξη, από την οποία τραυματίζεται σοβαρά ο άτυχος 57χρονος και ευτυχώς ελαφρά ένας πυροσβέστης.

Δείτε τη στιγμή της δεύτερης έκρηξης που στοίχισε το σοβαρό τραυματισμό στον 57χρονο επαγγελματία:

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, ευτυχώς λειτούργησε το αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας της δεξαμενής, γιατί διαφορετικά εάν έκανε μπαμ η δεξαμενή θα θρηνούσαμε πολλά θύματα.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας, όπου ο 57χρονος λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Αθήνας.

«Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι είχαμε μια βόμβα τόσο κοντά μας….», λέει στο LamiaReport η γνωστή τραγουδίστρια Λούλα Παππά, η οποία διαμένει κοντά με την οικογένειά της και αναγκάστηκε μαζί με τους άλλους περίοικους, με εντολή της ΠΥ και της ΕΛ.ΑΣ., να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν μέχρι να τελειώσει ο εφιάλτης.

Δείτε τι είπε ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, αλλά και οι γείτονες, που περιγράφουν τα όσα έζησαν χθες βράδυ στη νότια πλευρά των Καλυβίων.

Δυστυχώς μέσα στη φλεγόμενη αποθήκη με τις φιάλες βρήκαν φρικτό θάνατο 10 περίπου κυνηγόσκυλα που φιλοξενούνται εκεί και κανένας δεν πρόλαβε να βοηθήσει, αφού όταν κατάφεραν να πλησιάσουν οι πυροσβέστες ήταν ήδη πολύ αργά για τα άτυχα ζώα.

Αν και αρχικά την υπόθεση ανέλαβε το Ανακριτικό της ΠΥ Λαμίας, στη συνέχεια και με εντολή Εισαγγελέα, την προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας για να εξακριβώσει τι συνέβη στο χώρο και κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Στο χώρο το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς εκτός της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, διενεργούν αυτοψία υπάλληλοι της Περιφέρειας και του τελωνείου.

Πηγή-φωτό: lamiareport

kaliakouda