Ανησυχητικά είναι τα προγνωστικά για το μέλλον της Ελλάδας όσον αφορά την επιρροή της κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, αναμένεται να ερημοποιηθεί το 40% της χώρας μας μέχρι το τέλος του αιώνα. Όπως σημείωσε, το φαινόμενο πρόκειται να ενταθεί στο προσεχές μέλλον, καθώς οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν σημαντικά.

Προβληματισμός στην παγκόσμια κοινότητα – Η πιο ζεστή χρονιά το 2019

Η Ανατολική Πελοπόννησος βρίσκεται μέσα στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τη μείωση των βροχοπτώσεων, ενώ η διάρκεια της ξηρής περιόδου θα επιμηκυνθεί.

Η Δυτική Ελλάδα αναμένεται να έχει την πρωτιά όσον αφορά τον δείκτη δυσφορίας ενώ εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους τρεις βαθμούς κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η επιβάρυνση του κλίματος στη χώρα μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, ενώ παρατηρούνταν δύο καύσωνες κάθε τριάντα χρόνια μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα, πλέον το φαινόμενο εκδηλώνεται έντονα κάθε δεύτερο χρόνο.

Μέρκελ στο Νταβός: «Ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει τώρα από κοινού»

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμια υπαρξιακή κρίση… Μαζί με τη φύση κινδυνεύουν μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, αλλά και οι δημοκρατικοί θεσμοί», συμπλήρωσε ο συνιδρυτής της ΕΛΛΕΤ, Κώστας Καρράς και τόνισε ότι οι πολιτικές ηγεσίες παγκοσμίως καθυστερούν σημαντικά στην ανάληψη δράσης.

Το 30% των Ελλήνων, από την πλευρά τους, συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι το μέγιστο περιβαλλοντικό πρόβλημα, όπως έδειξε πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε το 2019 στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ star.gr

kaliakouda