ΚΟΜΑΘ: Απολογισμός Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Ιανουαρίου 2023

Για τον πρώτο μήνα του νέου έτους, έναν μήνα με σημαντική κυνηγετική δραστηριότητα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ ήταν διαρκώς στο πεδίο με σημαντικές επιτυχίες. Από την πρώτη μέρα του έτους, ανήμερα Πρωτοχρονιά, οι θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ βρίσκονταν στις θέσεις τους, σε μια μέρα που ήταν έντονα κυνηγετική (Κυριακή) και είχε χιλιάδες κυνηγούς στο πεδίο.

Συνολικά κατά τον Ιανουάριο 2023 έγιναν 4.629 έλεγχοι σε κυνηγούς και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στην ύπαιθρο σε συνολικά 98.311 χλμ. περιπολιών. Σε 17 περιπτώσεις καταγγέλθηκαν παραβατικές συμπεριφορές που αφορούσαν θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, θήρα νύχτα, καρτέρι αγριόχοιρου νύχτα, χρήση θηλιών, ηχομιμητικών συσκευών και ομοιωμάτων, σύλληψη άγριων πτηνών και κυνήγι υδροβίων νύχτα στους λεγόμενους «γκιουμέδες».

Υπενθυμίζουμε, επίσης, τη μεγάλη επιτυχία της Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ στη Χαλκιδική με τη σύλληψη δύο ατόμων επ’ αυτοφώρω, μετά από πολύωρη παρακολούθηση, για τη χρήση παγιδευμένων όπλων με σκοπό τη θανάτωση αγριόχοιρων (εξαιρετική επιτυχία κλιμακίου της Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ στη Χαλκιδική), καθώς και τη συμβολή θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ στη διαλεύκανση θέματος που είχε σκοπό να δυσφημίσει τους κυνηγούς και τις κυνηγετικές οργανώσεις.

Τέλος, θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ στην ΠΕ Κοζάνης συνέβαλε ενημερώνοντας τον ΔΕΔΔΗΕ στην αντικατάσταση κολώνων ηλεκτρικού ρεύματος που είχαν προβλήματα στατικότητας λόγω αγριόχοιρων και άλλων αιτιών, αλλά και στην κατάσβεση δύο μικρών πυρκαγιών στο Βαρυκό Κοζάνης και σε στάβλο κτηνοτρόφου.

Η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων (Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή) χρηματοδοτείται από τους κυνηγούς – μέλη των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) είναι Οργανισμός συνεργαζόμενος και ελεγχόμενος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Η ΚΟΜΑΘ, έχοντας 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητάς της με περίπου 40.000 μέλη, απασχολεί 75 μόνιμους υπαλλήλους και εργάζεται στην κατεύθυνση της προστασίας και διαχείρισης της άγριας πανίδας και των βιοτόπων

kaliakouda