Να επιτραπεί το κυνήγι ζήτησαν χθες για ακόμη μία φορά οι Καρδιτσιώτες κυνηγοί που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλέρμο.

Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Καρδίτσας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Παπούλιας, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην απαγόρευση του κυνηγιού.

Το «παρών» έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, όπου το επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσιεύθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας: «Με μια σειρά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε υπαίθριους αθλητικούς χώρους, απαντούν οι κυνηγοί και οι κυνόφιλοι της Καρδίτσας στον εμπαιγμό, στην απαξίωση και στην στοχοποίηση της κυνηγεσίας και της κυνοφιλίας από την κυβέρνηση και τον ίδιο Πρωθυπουργό που επιμένουν με εμμονή να απαγορεύουν τις μετακινήσεις για τη θήρα.

Οι διαρκείς τοποθετήσεις, από την πλευρά του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά, με αβάσιμα και αστεία επιχειρήματα περί ελέγχων και κινητικότητας (mobility) που επιβαρύνονται μόνο από το κυνήγι, την ίδια ώρα που επιτρέπει, και σωστά, σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, να αθλούνται στην ύπαιθρο ατομικά και έως τρία άτομα, μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση μας δημιουργούν, εκτός κιαν όλοι τους θεωρούν τους κυνηγούς και τους κυνόφιλους άτομα χωρίς δικαιώματα και πολίτες β’ ή γ’ κατηγορίας!

Από την άλλη, έντονο προβληματισμό, μας προκαλεί η σιωπή από την πλευρά της Κυνηγετικής ηγεσίας, σχετικά με την πρόσφατη προσφυγή στο ΣΤΕ, με τα θέματα της επικαιρότητας (κυνήγι αγριόχοιρου, στείρωση σκύλων) και η αδυναμία παρουσίασης ενός συγκεκριμένου σχεδίου στρατηγικής για συντονισμένη αντίδραση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει παγιωθεί εις βάρος του κυνηγίου».

kaliakouda