Χιλιάδες παπαγάλοι Rainbow Lorikeet πεθαίνουν στην Αυστραλία από έναν ιό αυτές τις μέρες.Πέφτουν παράλυτοι από τα δέντρα και πεθαίνουν από ασφυξία σε μια ώρα.

Οι κτηνίατροι λένε ότι φαίνεται παρόμοιο με τα αποτελέσματα και τους τρόπους μετάδοσης με τον coronavirus, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει πιστοποιηθεί επίσημα. Το επίκεντρο αυτής της επιβλητικής και ανησυχητικής επιδημίας είναι το Brisbane, αλλά υπάρχουν επίσης περιπτώσεις στο Σίδνεϊ και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας. Οι παπαγάλοι αυτοί ζουν στα πάρκα και σε πολλούς χώρους πρασίνου των πόλεων της Αυστραλίας.

<<Παρατηρήθηκε – λέει ο καθηγητής Darryl Jones του Πανεπιστημίου Griffith – ότι οι παπαγάλοι χτυπιούνται από παράλυση πρώτα στα πόδια τους και, στη συνέχεια, μόλις πέσουν στο έδαφος, ακόμη και αν ξεφύγουν από τα διάφορα αρπακτικά κ κινδύνους , πεθαίνουν από αναπνευστική κρίση. Η μόλυνση αυτή συμβαίνει ειδικά όταν μεγάλοι αριθμοί από αυτά τα πουλιά επικεντρώνονται κ συνωστίζονται στην αναζήτηση τροφής. Μελετάμε το φαινόμενο εδώ και τρία χρόνια, αλλά φέτος ο ιός που θανατώνει τους παπαγάλους Rainbow Lorikeet είναι ιδιαίτερα επιθετικός. Όταν οι πολίτες τους προσφέρουν τροφή στα πάρκα υπάρχει συνωστισμός, μάχονται ο ένας τον άλλον σαν τρελοί και όταν δαγκώνουν και αναπνέουν ο ένας τον άλλον, διαδίδουν τον ιό.Συνιστούμε επίσης σε όσους αγαπούν τα ζώα αυτά να μην τους ταΐζουν,να μην τους προσφέρουν τροφή στα πάρκα κ σε κοινόχρηστους χώρους, για να αποτρέψουν έτσι τη μετάδοση του θανατηφόρου ιού.»

ΠΗΓΗ foto https://www.dailymail.co.uk/

Για το ΦΥΣΗ TV-www.fisi.tv Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης ©.

kaliakouda