Από:Γιώργος Γκόντζος (ggontzos@yahoo.gr)—Την εκτίμηση πως οι πληθυσμοί των λύκων που κατασπάραξαν κυνηγόσκυλα το πρόσφατο  διάστημα ανήκουν σε ένα “υβρίδιο” διατύπωσε ο Μπάμπης Μπρέχας Ταμίας της Ε’Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε συνέντευξή του(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων .

Τόνισε πως προσανατολίζεται σ’ αυτό το ενδεχόμενο γιατί, όπως είπε, από την καταγραφή των συμβάντων,οι επιθέσεις έγιναν μεσημβρινές ώρες ενώ οι λύκοι κυνηγούν ξημερώματα  και σούρουπο.

Το ζώο αυτό , πρόσθεσε , φαίνεται να έχει εξοικείωση με  τον άνθρωπο,απειλεί  την πρωτογενή παραγωγή, τα σκυλιά και η Πολιτεία οφείλει να κάνει την καταγραφή αυτών των πληθυσμών .ελέγχους και να απαντήσουν οι ειδικοί γι’ αυτό το είδος των λύκων.

Τόνισε  πως διάφορες ΜΚΟ αναφέρονται σε “λύκους” για να χρηματοδοτούνται με διάφορα προγράμματα και υπογράμμισε:

“Εμείς οι κυνηγοί δεν έχουμε τίποτα με τον πραγματικό λύκο.Αλλά δεν μιλάμε για τον πραγματικό λύκο , αλλά για κάτι άλλο..Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο υβριδισμός ,  η καταστροφή του αυτόχθονου είδους  του λύκου.Αν αυτά τα είδη διασταυρωθούν με τον πραγματικό λύκο , ο πραγματικός λύκος θα  χαθεί..”

ΠΗΓΗ:www.dimotikoradiofono.gr

kaliakouda