«Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα,

επειδή κάποιος άλλος φύτεψε ένα δέντρο πολλά χρόνια πριν»…

Στους πρόποδες της πληγωμένης από τις φωτιές Πάρνηθας, εκατοντάδες κυνηγοί της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας και προσήλθαν χθες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, για να φυτέψουν τα «θεμέλια» ενός νέου δάσους από βελανιδιές.

 Παρών από νωρίς στην εκδήλωση της δενδροφύτευσης ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Στάθης Σταθόπουλος, ο οποίος φρόντισε με τις δηλώσεις του να σημειώσει τον πολύτιμο ρόλο των κυνηγών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι για το Υπουργείο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αποτελούν «πολύτιμους συμμάχους» σε έναν κοινό σκοπό…  

Από πλευράς Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, τόσο ο Πρόεδρος της κ. Γ. Αραμπατζής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ν. Σταθόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Τρακάκης υπενθύμισαν ότι αυτού του είδους οι δράσεις αποτελούν «κανόνα» για τους Κυνηγετικούς Συλλόγους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς οι δράσεις προσφοράς προς τη φύση και την άγρια ζωή συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της κυνηγετικής κουλτούρας.  

Αυτό, άλλωστε, απέδειξαν και οι εκατοντάδες κυνηγοί (πολλοί είχαν προσέλθει μαζί με τις οικογένειες τους), που σε διάστημα λίγων ωρών φύτεψαν περισσότερα από 500 δενδρύλλια βελανιδιάς, σε μία έκταση παλιού πευκοδάσους που είχε καεί σε πυρκαγιά του 2021.  

Στην επιχείρηση αναδάσωσης ήταν την Κυριακή παρόντες, όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πάρνηθας κ. Β. Λαζάρου, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά κ. Γρ. Γουρδομιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών κ. Ν. Ξαγοράρης, η Ειδική Ομάδα Περιβαλλοντικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών Ευβοίας κ.ά.  

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις προς τη Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής για τη δωρεάν χορήγηση πολύτιμων δενδρυλλίων δρυός, το Δασαρχείο Πάρνηθας για τη σύνταξη και θεώρηση της αναγκαίας μελέτης αναδάσωσης και στο Δήμο Αχαρνών για τη διενέργεια των απαραίτητων φυτοκομικών εκσκαφών.  

a6

Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος

kaliakouda