Σκελετωμένο πτώμα σε πολύ προχωρημένη σήψη,  βρέθηκε σήμερα  και ώρα 08:00 το πρωί στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Ψίνθου στα όρια με την κοινότητα Καλυθιών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκελετός είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή στην οποία για να φθάσει κανείς  χρειάζεται μετά από  μεγάλη προσπάθεια και  τουλάχιστον   τρία τέταρτα της ώρας  καθώς βρέθηκε  σε ορεινό όγκο.

Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν αμέσως  δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της αστυνομίας που ερευνούν το θέμα  ενώ έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές. Ενημερώθηκε ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Κοτρέτσος ο οποίος δήλωσε στο skyrodos.gr  ότι θα πρέπει να γίνει εξέταση DNA  καθώς και όλες οι  άλλες εξετάσεις  για να διαπιστωθεί η ταυτότητα  του ανθρώπου στον οποίο ανήκουν τα οστά.

Να σημειωθεί πως  το σώμα ήταν ντυμένο με ρούχα που έχουν φθαρεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν και για  γυναικεία  εσώρουχα.

Να σημειωθεί πως μια από τις εκτιμήσεις των αρχών είναι πως ο  σκελετός φέρεται  να ανήκει σε γυναίκα  που είχε εξαφανιστεί εδώ και  πάρα πολύ καιρό δηλαδή από το 2020.  ¨Ολα τα ενδεχόμενα ερευνώνται από την αστυνομία και όλες τις αρχές που έχουν αρμοδιότητα για το θέμα.

Δύσκολες έρευνες

Πάντως εκτιμάται πως είναι δύσκολο να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα σκελετό  με λίγη σάρκα πάνω. Δεν μπορούν δηλαδή εκ πρώτης όψεως οι αστυνομικοί  να διαπιστώσουν αν ο θάνατος οφείλεται σε  παθολογικά αίτια ή σε κάτι άλλο γιατί έχει εκλείψει το σώμα που θα μπορούσε να φέρει κακώσεις ή όχι,  όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής. Αυτό  θα διαπιστωθεί μόνο με εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων χρειάζονται χρόνο για να γίνουν γνωστά . Αν όμως όντως πρόκειται για  γυναίκα αποτελεί ερωτηματικό το πως διένυσε την απόσταση, σε τι κατάσταση ήταν και γιατί πήγε στο σημείο.

Ο σκελετός και ότι άλλο έχει βρεθεί στην περιοχή μεταφέρθηκε  στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τις εξετάσεις

Τον σκελετό βρήκε κυνηγός από τη Ρόδο 

Τον σκελετό βρήκε κυνηγός το πρωί και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές.

Ο άνθρωπος είχε πάει να κυνηγήσει στην περιοχή από τη  Ρόδο και όχι από τις κοινότητες που είναι στα όρια της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας . Ανέβηκε στα ορεινά διανύοντας από τα μονοπάτια την απόσταση καθώς τα θηράματα ( ανάλογα και με το είδος)  δεν βρίσκονται στο οδικό δίκτυο αλλά μέσα στη βλάστηση και κοντά στα δάση  και βρέθηκε μπροστά στο συγκεκριμένο θέαμα.

Τι ανέφερε ο κυνηγός που βρήκε το σκελετό

¨Οπως ανέφερε ο κυνηγός  είχε πάει  στην περιοχή να κυνηγήσει με τα τρία σκυλιά του. Αρχικά τα σκυλιά άρχισαν να συμπεριφέρονται κάπως, δηλαδή όπως όταν εντοπίζουν κάτι ή θήραμα . Ο άνθρωπος πήγε κοντά εκεί που ήταν τα σκυλιά του  και βρήκε παπούτσια αθλητικά συγκεκριμένης μάρκας . Στη συνέχεια προχώρησε λίγο και βρήκε τον σκελετό .  Σοκαρίστηκε καθώς είδε ένα σκελετό σε πλήρη σήψη και ένα κρανίο άσπρο σχεδόν, με λίγο τρίχωμα. Ενημέρωσε αμέσως τη διοίκηση του Κυνηγητικού Συλλόγου γιατί δεν γνώριζε τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις . ¨Οπως είπε όσο ψύχραιμος και να είναι κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.  Η διοίκηση του Συλλόγου ενημέρωσε την αστυνομία και όλες τις αρχές. Εν συνεχεία έφθασε περιπολικό και   ο κυνηγός οδήγησε τον πρώτο αστυνομικό στο σημείο για την πρώτη διαπίστωση, Εν συνεχεία ήρθαν όλες οι δυνάμεις στην περιοχή.

Η λίστα των αγνοουμένων και η εκτίμηση για τη γυναίκα 

Οι αρχές αναζητούν όλα τα στοιχεία που αφορούν αγνοούμενους ανθρώπους γυναίκες κυρίως  που έχουν χαθεί τα ίχνη τους εδώ χρόνια και κυρίως για μια περίπτωση από το 2000  και μετά. Από την αρχή οι αρχές είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε δύο περιπτώσεις. Η μία ήταν του ηλικιωμένου που είχε εξαφανιστεί από την Ψίνθο και η δεύτερη στη γυναίκα που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή Καλυθιών Φαληρακίου.

Εκτιμάται  τώρα πως ο σκελετός ανήκει σε 60χρονη  αλλοδαπή που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή και δεν είχε βρεθεί.  Η γυναίκα ήταν σε δύσκολη θέση και οικονομικά  και πριν λίγο καιρό να εξαφανιστεί είχε τύχει φροντίδας. Την ταυτότητα της θα αποδείξει και επίσημα η εξέταση DNA από τη σορό και εξίσου DNA από το αυτοκίνητο  της κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί η οικογένεια της δεν μένει στη Ρόδο.

Θα γίνουν ενέργειες και από το Silver Alert για την ταυτοποίηση της σορού όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο κ. Μανώλης Τσιμπούκας. Το αίτημα θα υποβληθεί στο εγκληματολογικό τμήμα της ΕΛΑΣ  και το  Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου που χειρίζεται την υπόθεση.

 ΠΗΓΗ https://www.skyrodos.gr/

kaliakouda