Με αφορμή την πρόσφατη ΚΥΑ σχετικά με την θεσμοθέτηση της ιερακοθηρίας και της χρήσης ιεράκων για την διαχείριση πληθυσμών ειδών της άγριας πανίδας, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Παραμένοντας πιστοί στις εξαγγελίες μας προ μηνών όταν επανήλθε το άρθρο 255 του Δασικού κώδικα που προέβλεπε την επαναφορά της Ιερακοθηρίας στην χώρα μας, ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ώστε κάποιος να μπορεί να πιστοποιηθεί ως χειριστής και να κατέχει Ιερακοθηρικό πτηνό, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος, χαιρετίζουμε την ΚΥΑ όπου ρυθμίζει τα ανωτέρω!

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας, ως σύλλογος Αρωγός της Τέχνης στην Ελλάδας, σύμφωνα με το Ελληνικό Δικαστήριο, μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην IAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιερακοθηρίας), θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και πιο συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, για την πιστοποίηση των Ιερακοθήρων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Ιερακοθηρίας στην χώρα μας.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις όπως και γενική συνέλευση για την επεξήγηση των άρθρων της Υπουργικής Απόφασης, και εν συνεχεία την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία τόσο με την Δασική Υπηρεσία όσο και με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά για οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ιερακοθηρία και τις εφαρμογές αυτής, όπου μέσα από αυτές μπορούμε να βοηθήσουμε και την προστασία και διατήρηση των άγριων ειδών. Η δουλειά τώρα αρχίζει….Εκ του Δ.Σ»

Την ΚΥΑ που επαναφέρει την Ιερακοθηρία στην χώρα μας, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας Σταύρος Αθανασίου, μέσω ανάρτησης στο προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας χαρούμενους όλους τους φίλους κ φίλες της ιερακοτροφίας κ ιερακοθηρίας της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας Σταύρος Αθανασίου.

kaliakouda