Tριετής απαγόρευση της θήρας σε τρεις περιοχές των δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου, λόγω των δασικών πυρκαγιών

Σε τριετή απαγόρευση της θήρας σε τρεις περιοχές των δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου, λόγω των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, προχώρησε το Δασαρχείο Αλιβερίου.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η θήρα για τα τρία χρόνια, ήτοι τις κυνηγετικές περιόδους 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023, σε:

  1. έκταση, εμβαδού 12.146 στρ., που περιλαμβάνει την καμένη έκταση, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 04-07-2019 & 05-07-2019 καθώς και τη μη καμένη έκταση περιφερειακά αυτών, στις περιφέρειες των Τ.Κ. Θαρρουνίων, Τραχηλίου, Κρεμαστού, Μακρυχωρίου & Μανικίων των Δ.Ε. Ταμυνέων & Κονιστρών του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.
  2. έκταση, εμβαδού 5.713 στρ., που περιλαμβάνει την καμένη έκταση, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 05-09-2019 καθώς και τη μη καμένη έκταση περιφερειακά αυτής, στις περιφέρειες των Τ.Κ. Στουππαίων, Παραδεισίου και Δ.Κ. Μαρμαρίου της Δ.Ε. Μαρμαρίου του Δήμου Καρύστου.
  3. έκταση, εμβαδού 12.507 στρ., που περιλαμβάνει την καμένη έκταση, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04-07-2019, καθώς και τη μη καμένη έκταση περιφερειακά αυτής, στις περιφέρειες των Τ.Κ. Γαβαλά, Αγ. Γεωργίου, της Δ.Κ. Αυλωναρίου, των Δ.Ε. Ταμυνέων & Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Η αναλυτική περιγραφή των ορίων καθώς και το τοπογραφικό διάγραμμα κάθε περιοχής, εμφανίζονται στις σχετικές αποφάσεις του Δασαρχείου Αλιβερίου.

Και για τις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, ο λόγος της απαγόρευσης θήρας ορισμένου χρόνου οφείλεται στην ανάγκη εξασφάλισης στις εν λόγω περιοχές, μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, των αναγκαίων συνθηκών προστασίας, αναπαραγωγής και ανάπτυξης της πανίδας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιολογική και οικολογική σταθερότητα.

ΠΗΓΗ https://dasarxeio.com/

kaliakouda