Μία ακόμα πολεμική καινοτομία παρουσίασε ο Αμερικανικός Στρατός, καθώς οι ειδικές δυνάμεις θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης όπλων ακόμα και κάτω από το νερό. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Ναυτεμπορική, η SOCOM (Special Operations Command) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το Defense One, δοκιμάζει ένα νέο είδος σφαίρας που θα μπορεί να χρησιμοποιείται κανονικά, ακόμα και αν το όπλο βρίσκεται βυθισμένο στο νερό. Το συγκεκριμένο είδος σφαίρας έχει αναπτύξει η DSG Technologies, και χαρακτηρίζεται MEA (Multi Environment Ammunition- Πυρομαχικά Πολλαπλών Περιβαλλόντων). Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι κατάλληλη εναντίον στόχων εντός ή εκτός νερού, ανάλογα και με το όπλο. Επίσης, παρέχει υψηλές δυνατότητες διάτρησης.

Η σφαίρα CAV-X έχει μύτη από βολφράμιο και δημιουργεί μια μικρή φυσαλίδα αέρα καθώς κινείται στο νερό. Η φυσαλίδα αυτή μειώνει πολύ την αντίσταση στη σφαίρα- ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως supercavitation και χρησιμοποιείται σε κάποια είδη τορπιλών, καθώς επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες. Σύμφωνα με το Defense One, έχουν δοθεί σφαίρες στη SOCOM για δοκιμές, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει ακόμα σχόλια. Από πλευράς της, η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα δική της επίδειξη, όπου ένας εργαζόμενός της έριξε μια σφαίρα τέτοιου τύπου με Colt AR-15, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες διάτρησής της. SOCOMDSG Technologies

Πηγή: naftemporiki.gr

kaliakouda