Mπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί αλλοδαποί εργάτες που απασχολούνται ως υλοτόμοι, στην περιοχή των Δρίστελλων Νεράιδας που συνορεύει με το Λογγίτσι της Στυλίδας.

Την ώρα που εργάζονταν είδαν τα μουλάρια – «συνεργάτες τους», να έχουν σχηματίσει έναν κύκλο ακουμπώντας το ένα στο κεφάλι του άλλου. Ο περίεργος αυτός σχηματισμός ξάφνιασε τους εργάτες που άφησαν τη δουλειά τους και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Τα μουλάρια είχαν εντοπίσει μια νεαρή αρκούδα που κινούνταν στην περιοχή. Από τα ίχνη που άφησαν στο χώμα, υπολογίζουν ότι δεν είναι πάνω από τριών ετών.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους γνώστες της περιοχής είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αρκούδα στο συγκεκριμένο σημείο και το σημερινό περιστατικό εντυπωσίασε όχι μόνο όσους ήταν εκεί, αλλά και τους κυνηγούς που έμαθαν τα νέα και δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Το σημείο όπου εμφανίστηκε η αρκούδα βρίσκεται στα 1000 περίπου μέτρα υψόμετρο και περιλαμβάνει δάσος, βοσκοτόπια, άγρια πουλιά και ζώα.

Εκτός όμως από την εμφάνιση της αρκούδας, τις εντυπώσεις έκλεψαν και τα μουλάρια που μπροστά στον κίνδυνο, εμφάνισαν μια συμπεριφορά που τους άφησε άναυδους.

Τα γνωστά και ως… off-road ζώα αφού αντέχουν σε σκληρή δουλειά αλλά και σε κακοτράχαλα εδάφη, απέδειξαν ότι λειτουργούν με το ρητό η ισχύς εν τη ενώσει. Ψάχνοντας μάλιστα μετά το συμβάν, για τη φύση τους, πειστήκαμε για το ομαδικό τους πνεύμα.

«Τα μουλάρια ακόμα και όταν ζουν μέσα σε αγέλη είναι πολύ συνηθισμένο να δένονται ιδιαίτερα με κάποιο άλλο. Είναι ο «κολλητός» τους φίλος. Αυτή είναι μια αδιάρρηκτη φιλία που πρέπει να σεβόμαστε πολύ. Τα γαϊδουράκια έχουν τεράστια ανάγκη τη σωματική επαφή του ενός με το άλλο. Μια μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά τους μπορεί να κρύβει ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν εκδηλώνουν εύκολα κάποιο πρόβλημα που πιθανόν να έχουν. Το κρύβουν προκειμένου να μην φανούν αδύναμα στον «εχθρό». Μόνο μια προσεκτική παρατήρηση από κάποιον που γνωρίζει καλά ένα γαϊδουράκι μπορεί να καταλάβει αν κάτι δεν πάει καλά.»

Και κάπως έτσι, έκλεψαν την παράσταση από την πρωταγωνίστρια του περιστατικού, την νεαρή… πρωτοεμφανιζόμενη στο όρος Όθρυς.

Να σημειωθεί τέλος ότι πριν λίγες ημέρες τα ίχνη της άφησε αρκούδα σε κήπο στο Γαρδίκι της Δυτικής Φθιώτιδας ενώ μπροστά στα ίχνη αλλά και στο θέαμα αρκούδας βρέθηκε και κάτοικος της Υπάτης σε αγροτική περιοχή.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και σε χωριά της Θεσσαλίας.

Τι να κάνετε αν τη συναντήσετε:

Εάν την συναντήσετε στο δάσος απομακρυνθείτε αργά και ήρεμα. Αν χρειαστεί φανείτε μεγαλύτεροι, σηκώνοντας τα χέρια σας. Οπισθοχωρήστε αργά και σταθερά αναγνωρίζοντας την κυριαρχίας της όταν βρίσκεστε στο φυσικό της περιβάλλον

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην προσπαθήσετε να τρέξετε.

ΠΗΓΗ https://lamianow.gr/

kaliakouda