τρυγόνι

Αγαπητοί συνάδελφοι, με τις προσπάθειες όλων μας, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία τη φετινή χρονιά κατάφερε να προμηθευτεί την εφαρμογή ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, για όλους τους Κυνηγούς της Ελλάδας! Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα πρέπει να μοιράσουν δωρεάν στους κυνηγούς μέλη τους τους μοναδικούς κωδικούς εισόδου στην εφαρμογή κατά την έκδοση των αδειών θήρας.

Προσοχή: από φέτος και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ρυθμιστικής Απόφασης Θήρας, χάρη στις δυνατότητες της εφαρμογής που εξασφαλίσαμε έγκαιρα, θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε και το αγαπημένο μας θήραμα το τρυγόνι. Από φέτος λοιπόν είναι υποχρεωτική η δήλωση της κάρπωσης του τρυγονιού κάθε κυνηγετική μέρα από όλους τους κυνηγούς πριν αποχωρήσουν από τον κυνηγότοπο. Στην περίπτωση που συμπληρωθεί το εθνικό ετήσιο όριο κάρπωσης των 145.000 τρυγονιών, σύμφωνα με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υιοθέτησε η Ελληνική Δημοκρατία, παύει αυτόματα το κυνήγι του τρυγονιού για φέτος.

Σε αντίθεση με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βόρεια Ιταλία και η Ρουμανία που το κυνήγι του τρυγονιού απαγορεύτηκε, οι Έλληνες κυνηγοί θα θηρεύσουν τρυγόνια κάτω από τις αυστηρές προϋποθέσεις που βάζει η Ρυθμιστική Απόφαση Θήρας. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η παραπάνω εξέλιξη δεν ήταν τυχαία: για 5 ολόκληρα χρόνια κράτησαν οι διαβουλεύσεις σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο και χάρη στα επιστημονικά και τεχνικά επιχειρήματα των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας μας δεν «πέρασε» ολική απαγόρευση του τρυγονιού, όπως συνέβη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.  Η εφαρμογή Κένταυρος πέραν των άλλων χρήσεων που γνωρίζετε από τις προηγούμενες χρονιές, μετουσιώνεται φέτος σε πολύτιμο υποχρεωτικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση του κυνηγιού.

Ο κάθε κωδικός είναι μοναδικός και δίνει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί η εφαρμογή «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», στην οποία θα δηλώνεται υποχρεωτικά η ημερήσια κάρπωση τρυγονιού από κάθε κυνηγό.

Επιπλέον με τη χρήση αυτής της εφαρμογής, ο κυνηγός θα έχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να ενημερώνεται για τις ρυθμίσεις και απαγορεύσεις θήρας όταν βρίσκεται στον κυνηγότοπο. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση ανάγκης, με το πάτημα ενός κουμπιού να αποστέλλει μήνυμα σε τηλέφωνα της αρεσκείας του, στο οποίο θα δίνεται ταυτόχρονα και το ακριβές γεωγραφικό του στίγμα.

Οι οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής περιλαμβάνονται στο παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο που θα μοιράζεται στους κυνηγούς κατά την έκδοση των αδειών θήρας.

Α

kaliakouda