Η έδρα της Fiocchi Munizioni στο Lecco

Από το 1876 η Fiocchi Munizioni Spa είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή πυρομαχικών κάθε τύπου και διαμετρήματος, καθώς και αναμφισβήτητα η πιο γνωστή διεθνής μάρκα που κατασκευάζεται στο Lecco. 141 χρόνια μετά τη γέννηση της εταιρείας, η “Giulio Fiocchi Holding” (από το όνομα του ιδρυτή και γενάρχη της δυναστείας των βιομηχάνων) ξεκίνησε μια επιχείρηση για την πώληση όλων των μετοχών της.

Ο Csg (Czechoslovak Group) όμιλος Τσεχοσλοβακίας ανακοίνωσε στις 24 Νοεμβρίου 2022 την απόκτηση του 70% της Fiocchi Munizioni, παγκόσμιου ηγέτη στα premium και super premium τμήματα πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος. Η εταιρεία με έδρα την Πράγα θα συνεργαστεί με τους σημερινούς μετόχους, την οικογένεια Fiocchi και την Charme Capital Partners, οι οποίοι θα παραμείνουν με μειοψηφικό μερίδιο, με στόχο την εδραίωση της αναπτυξιακής πορείας που προβλέπεται για τη Fiocchi Munizioni τα επόμενα χρόνια. Το 2017 έγινε η μεταφορά από την ιστορική ιδρυτική οικογένεια στο ελεγχόμενο ταμείο της οικογένειας Μοντεζεμόλο. Τον Απρίλιο του 2022, ωστόσο, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Lyalvale Express, μιας ιστορικής εταιρείας στην αγγλική αγορά που ιδρύθηκε το 1983 στο Lichfield του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικευόταν στην παραγωγή και πώληση φυσιγγίων για κυνήγι και σκοποβολή στην κατηγορία premium.

Η Fiocchi έχει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους παγκοσμίως με έσοδα περίπου 220 εκατομμύρια ευρω,κ το 70% των μετοχών πωλήθηκε στην Τσεχική CSG για περισσότερα από 750 εκατομμύρια.

Η συντακτική ομάδα του ΦΥΣΗ ΤV-www.fisi.tv