Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:20 στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γαλατά – Ναυπλίου σημειώθηκε  τροχαίο ατύχημα όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με διερχόμενο αγριογούρουνο. Το ατύχημα προκάλεσε υλικές ζημιές και το θάνατο του ζώου. 

Το αυτοκίνητο κινούταν από Γαλατά προς Τροιζήνα όταν ξαφνικά ένα αγριογούρουνο πετάχτηκε από τα δεξιά στη μέση του δρόμου δίχως να αφήσει δυνατότητα στον οδηγό να αντιδράσει. Το μπροστινό μέρος του αυτοκίνητου καταστράφηκε ολοσχερώς (φωτογραφία) ενώ ο θάνατος του αγριογούρουνου ήταν ακαριαίoς.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία όπου κατέγραψε το συμβάν ενώ ενημερώθηκε και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας ο οποίος μερίμνησε για την απομάκρυνση του ζώου.

Πολίτες της περιοχής μας ενημέρωσαν ότι το τελευταίο διάστημα η εμφάνιση αγριογούρουνων στους δρόμους της Τροιζηνίας το βράδυ είναι συχνή.

Λόγω της ανομβρίας και της έντονης ζέστης αυτά κατεβαίνουν από το βουνό προς αναζήτηση νερού και τροφής με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες ζημιές και στις καλλιέργειες.

Από την Αστυνομία ενημερώθηκαν σχετικά με το συμβάν η Περιφέρεια, ο Δήμος και το Δασαρχείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ https://www.saronicmagazine.gr/