Επίθεση αρκούδας σε ορνιθώνα, κοντά στην περιοχή του Αρμενοχωρίου στο Άργος Ορεστικό, σημειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί. Η αρκούδα κατασπάραξε κότες και χήνες και έγινε αντιληπτή απο τους ιδιοκτήτες, οι οποιοί προσπαθούσαν με διάφορα μέσα να την απομακρύνουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του ορνιθώνα, που βρίσκεται λίγο έξω από το Άργος Ορεστικό, στο τέλος της οδού Αρμενοχωρίου, προς την περιοχή Αρμενοχωρίου, περίπου στις 5.00 η ώρα το πρωί, εισάβαλε αρκούδα, με αποτέλεσμα να κατασπαράξει σχεδόν όλες τις κότες και τις χήνες. Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρουν στον ditikostipos.gr γλίτωσαν μονο ο κόκορας, δύο κότες και μια χήνα!

Η αρκούδα έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια, η οποία με την χρήση κόρνας προσπάθησε να την διώξει, χωρίς όμως εκείνη να τρομάζει και να τραπεί σε φυγή. Τότε, όπως η ίδια μας μεταφέρει, πήγε και ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα της, ο οποίος με ψυχραιμία προσπάθησε και αυτός προκαλώντας έντονο θόρυβο να την απομακρύνει. Τελικά η αρκούδα έφυγε, αφού, όπως φαίνεται, ικανοποιήσε την πείνα της! Άλλωστε είναι η εποχή που ξυπνούν από τον χειμέριο ύπνο και είναι ιδιαίτερα πεινασμένες (το ξύπνημα τους δεν είναι πάντα τον ίδιο μήνα, μπορεί να ξυπνήσουν και Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν)

Αφού τελικά η αρκούδα έφυγε από το κοτέτσι, οι ιδιοκτήτες αντίκρυσαν ένα αποτρόπαιο θέαμα, με τα κατασπαραγμένα πουλερικά και τις υλικές ζημιές που προκάλεσε το μεγάλο ζώο, τόσο κατά την είσοδο, όσο και από κατά την έξοδο του αλλά προφανώς και στην προσπάθεια του να πιάσει τα πουλιά για να τα φάει.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε, όπως μας αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, στην Αστυνομία αλλά και στην Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων, από την οποία άτομα επισκέφθηκαν τον χώρο, έκανα αυτοψία και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για επίθεση αρκούδας, Μάλιστα τους επεσήμαναν, ότι υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί στο σημείο, για αυτό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΠΗΓΗ https://www.ditikostipos.gr/

kaliakouda