Η Ασφάλεια αποδίδει σε απόπειρα ανθρωποκτονίας τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 69χονου εργάτη Αλβανικής καταγωγής και τον θανάσιμο τραυματισμό του αλόγου του το Σάββατο, σε ενέδρα που είχαν στήσει άγνωστοι στην περιοχή Μεσόπυργο Άρτας, στις όχθες του Αχελώου ποταμού από την πλευρά της Καρδίτσας.

Ο ηλικιωμένος αλλοδαπός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Άρτας όπου διακομίστηκε και δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, καθώς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ένας περαστικός που έκανε πεζοπορία στην περιοχή τον είχε εντοπίσει αιμόφυρτο με τραύματα από πυροβόλο όπλο, ενώ σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το σημείο που ήταν πεσμένος κειτόταν νεκρό το άλογό του που και αυτό είχε βληθεί πιθανότατα με το ίδιο όπλο.

Αρχικά, είχε θεωρηθεί ότι ο άτυχος 69χρονος είχε πυροβοληθεί κατά λάθος από μια ομάδα κυνηγών που βρίσκονταν στην περιοχή του Αχελώου και έσπευσαν να εξαφανιστούν, όταν είδαν τι συνέβη. Όμως, μετά την ανάσυρση του θύματος με επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η έρευνα κλείνει στο ενδεχόμενο της ενέδρας θανάτου.

Πλέον, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας και Καρδίτσας εξετάζουν με ποιους είχε διαφορές ο ηλικιωμένος Αλβανός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Μεσόπυργου εδώ και αρκετά χρόνια και απασχολείται σε εποχικές εργασίες.

ΠΗΓΗ pelop.gr