Άσκηση της θήρας και προστασία από τον κορονοϊό

Όπως είναι γνωστό ήδη μερικές περιοχές βρίσκονται υπό καθεστώς ολικού lockdown, ενώ σε άλλες υπάρχουν μεγάλοι περιορισμοί.

Ο κάθε κυνηγός, μαζί με τους άλλους πολίτες, οφείλει να ακολουθήσει τα μέτρα της Πολιτείας και να συμβάλλει με την υπεύθυνη στάση του στην μείωση της διασποράς του ιού και στην αποσυμφόρηση της πίεσης στα ελληνικά νοσοκομεία.

Η ΚΣΕ με επίσημες ενέργειες έχει ζητήσει από την Πολιτεία οι κυνηγοί να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας. Ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης των πολιτών που ασκούν θήρα, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές καθώς το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.

Στις περιοχές των Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Σερρών οφείλει ο κάθε κυνηγός να συμπεριφερθεί υπεύθυνα, ακολουθώντας τα μέτρα που ισχύουν για όλους.

Ο κυνηγετικός κόσμος με υπευθυνότητα έχει συμπεριφερθεί έως τώρα και έχει μεγάλη εμπειρία στην τήρηση μέτρων προστασίας από υγειονομικούς κινδύνους, όπως με επιτυχία έχει αποδείξει στην αντιμετώπιση της λύσσας και της αφρικανικής πανώλης, αλλά και άλλων ασθενειών.

ΠΗΓΗ www.hunters.gr/