Τρομοκρατημένοι είναι οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και κάτοικοι του νότιου Έβρου από τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα, οι οποίες τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής οι επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς με τις αγέλες λύκων που υπάρχουν στην περιοχή να κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα, τα οποία εντοπίζονται μετά από τους ιδιοκτήτες τους σε άθλια κατάσταση.

Σύμφωνα με καταγγελία κτηνοτρόφου στη Νίψα Αλεξανδρούπολης στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, από τον Ιούλιο οι λύκοι, του έχουν φάει 7 σκυλιά!

Για το ίδιο θέμα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Ραφαηλίδης.

«Τα τελευταία 5-6 χρόνια, οι λύκοι είναι πολύ περισσότεροι στην Βόρειο Ελλάδα. Στην περιοχή μας (ειδικά σε Νίψα, Αισύμη και Άβαντα) υπάρχει έξαρση του φαινομένου των επιθέσεων λύκων, από τον Φεβρουάριο του 2021. Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση», υπογράμμισε ο κ. Ραφαηλίδης.

Ένα σενάριο, σύμφωνα με τους κυνηγούς, είναι πως οι λύκοι ακούνε τα κουδουνάκια των κυνηγόσκυλων και γι’ αυτό επιτίθενται σε αυτά. «Πλέον, οι κυνηγοί έχουν αφαιρέσει τα κουδουνάκια», ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου.

«Γενικώς, υπάρχει φόβος με τους λύκους που παραμονεύουν παντού, κι ενώ η πολιτεία και οι υπεύθυνοι είναι ενήμεροι, δε δίνεται καμιά αποζημίωση στους κυνηγούς», δήλωσε ο κ. Ραφαηλίδης.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης πάντως, προχωράει το θέμα κι έχει ήδη κάνει επαφές με την WWF, με τα Δασαρχεία, καθώς και με τους Φορείς Διαχείρισης Δασών, καθότι ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος.

ΠΗΓΗ: Τηλεόραση ΘράκηΝετ & elthraki.gr

kaliakouda