Η ξέφρενη πορεία μιας Buick στην Washington έληξε άδοξα μετά από αστυνομική καταδίωξη.

Ένας άντρας στο Lakewood της Washington αποφάσισε πως θα ήταν καλή ιδέα να δώσει μαθήματα οδήγησης στο κατοικίδιό του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να καταλήξει σε χαντάκι μετά από καταδίωξη με την αστυνομία!

Οι αστυνομικές αρχές της Washington έλαβαν αρκετές κλήσεις από πολίτες οι οποίοι κατήγγειλαν τον οδηγό μιας λευκής Buick Park Avenue για επικίνδυνη συμπεριφορά στο δρόμο. Το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα χωρίς να σταματήσει για αναφορά του συμβάντος και ανταλλαγή στοιχείων με τους άλλους οδηγούς.

Ένα περιπολικό εντόπισε το δράστη ο οποίος στην προσπάθειά του να ξεφύγει ανέπτυξε ταχύτητες έως και 175 km/h. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο αστυνομικός ανέφερε πως πλησίασε το όχημα από το πλάι, και έκπληκτος αντίκρισε ένα σκύλο ράτσας pit bull στη θέση του οδηγού, με τον ιδιοκτήτη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού κρατώντας το τιμόνι!

Η ξέφρενη πορεία της Buick συνεχίστηκε στον ποδηλατόδρομο της περιοχής Snohomish County, προτού οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν ειδικά καρφιά στο δρόμο για να σκάσουν τα ελαστικά της. Τελικά το αυτοκίνητο κατέληξε σε ένα χαντάκι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως από όλη την ιστορία δεν υπήρξαν θύματα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοιού οι περισσότεροι Αμερικανοί αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο οδηγός δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας πως προσπαθούσε να μάθει στο σκύλο του να οδηγεί. Όπως αναφέρει ο αστυνομικός Axtman: «Είμαι σε αυτή τη δουλειά εδώ και περίπου 12 χρόνια και δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιου είδους δικαιολογία. Έχω βρεθεί σε πολλές καταδιώξεις και έχω σταματήσει πολλά αυτοκίνητα αλλά ποτέ δεν έχω ακούσει να μου λένε πως προσπαθούσαν να μάθουν ένα σκύλο να οδηγεί.»

Ο άντρας κατηγορείται για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, το λεγόμενο “hit and run” και επικίνδυνη οδήγηση που έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όσο για το θηλυκό pit bull, αυτό δόθηκε σε καταφύγιο ζώων.

Πηγή: The Drive