Δεκάδες τεχνητές φωλιές για το προστατευόμενο είδος των ανθρωποπουλιών στην περιοχή της Χοιροκοιτίας, τοποθέτησαν σήμερα λειτουργοί της Υπηρεσίας Θήρας. Παρών και ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο οποίος τόνισε την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας που καταβάλλουν οι οργανωμένοι κυνηγοί και από άλλα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, καθώς το ανθρωποπούλι συμβάλλει στην καταπολέμηση περισσότερων από 25 τρωκτικών ειδών. 

“Έχουμε εγκρίνει πριν από λίγες ημέρες το πρόγραμμα εγκατάστασης ανθρωποπουλιών για διαχείριση των τρωκτικών και σε αυτό τον σχεδιασμό συμμετείχαν επιστήμονες από Ελλάδα και Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πάνω από 400 τεχνητές φωλιές ανθρωποπουλιών, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Δένειας, στην οποία σήμερα δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου χημικές ουσίες για καταπολέμηση τρωκτικών. 

“Κυρίως προτιμούνται γεωργικές περιοχές για αντιμετώπιση των τρωκτικών σε καλλιέργειες, αλλά στόχος μας είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλη της Κύπρο. Θέλουμε τη συνεργασία όλων σε αυτή την προσπάθεια.”

ΠΗΓΗ www.alphanews.live/

kaliakouda