Μεγάλη αγωνία ζούνε οι κάτοικοι της Κρεπενής εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς μια γιγαντόσωμη αρκούδα με δύο αρκουδάκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και περιφέρονται στους δρόμους και τις αυλές των κατοικιών της ευρύτερης περιοχής του ξενοδοχείου DEDIS. Έντρομοι  οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, με τα άγρια ζώα να περιφέρονται σε κτήματα και σπίτια, σπέρνοντας φόβο και τρόμο, ιδίως στα μικρά παιδιά.
Ανά διαστήματα γίνονται προσπάθειες απομάκρυνσης των αρκούδων, όμως αυτό που συμβαίνει είναι η εισβολή των ζώων από τη μια οικεία στην άλλη πηδώντας τοίχους και περιφράξεις.
Ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος είναι μεγάλος, πέρα από τον καθημερινό τρόμο που βιώνουν οι κάτοικοι κάθε φορά που τολμούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος γιατί έχει υπό την προστασία της τα δύο μικρά της αρκουδάκια.
Αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής κάνει  έκκληση μιλώντας στο Φούιτ: «Απευθύνουμε  έκκληση στους υπεύθυνους, να οργανώσουν την οριστική απομάκρυνση των αγρίων ζώων από την κατοικημένη περιοχή.  Ακόμη θα πρέπει να παρθούν προληπτικά μέτρα απώθησης παρόμοιων εισβολέων, ώστε οι κάτοικοι και ιδίως τα αθώα παιδιά να νιώσουν επιτέλους ασφαλείς και ελεύθεροι».

ΠΗΓΗ https://fouit.gr/