Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων , οργανώνει την απελευθέρωση Ορνέων στο όρος Αράκυνθος (Κάτω Αμπέλια – άνωθεν Αγ. Νικολάου Κρεμαστού) το Σάββατο 07/03/2020 στις 11:00 π.μ.

Η απελευθέρωση αφορά την επανένταξη των δύο γυπών που διασώθηκαν από δηλητηρίαση από τον Φ.Δ. σε συνεργασία με το Κέντρο Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ».

Για το πρόσφατο ζήτημα δηλητηρίασης του τοπικού πληθυσμού ορνέων υπήρξε εκτενής και έντονη κινητοποίηση και συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με το Δασαρχείο Μεσολογγίου, τη Δνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας, την Κτηνιατρική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τη Θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεσολογγίου και της Δ΄ΚΟΣΕ, Ορνιθοπαρατηρητές και Εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Στα πτηνά που θα απελευθερωθούν θα έχουν τοποθετηθεί δορυφορικοί πομποί γεωγραφικού εντοπισμού θέσης με τους οποίους θα παρακολουθείται στο εξής και σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα των πουλιών. Οι πομποί που θα τοποθετηθούν, προφυλάσσουν τους πληθυσμούς του είδους από περαιτέρω δηλητηριάσεις, βάσει διεθνούς εμπειρίας, αφού εάν διαπιστωθεί κάποια αλλαγή συμπεριφοράς (π.χ. στασιμότητα, προσγείωση σε ασυνήθιστο χώρο κτλ), γίνεται αμέσως αυτοψία και διερεύνηση στο σημείο εάν τυχόν υπάρχει εκεί δηλητηριασμένο δόλωμα το οποίο απομακρύνεται άμεσα.

ΠΗΓΗ https://www.agriniopress.gr

kaliakouda