Κ.Ε.Κ.Α.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, μετά από μισό χρόνο διεργασιών (αποκλίσεων και συγκλίσεων) φτάσαμε επιτέλους στο χρονικό σημείο να προσδώσουμε νομική οντότητα στον πολιτικό φορέα που επιδιώξαμε δηλαδή το ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ & ΑΛΙΕΩΝ, μέσα στο οποίο χωράνε όλοι οι άνθρωποι της υπαίθρου, όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες.

Η πραγματική αλήθεια είναι οτι η πρασπάθεια αυτή ξεκίνησε από μια χούφτα αγανακτισμένων πολιτών (κυνηγών και αλιέων) απ’ όλη την Ελλάδα, εν μέσω απαγορεύσεων, αδυναμία μετακινήσεων κλπ, χωρίς δυνατότητα επισήμων ανακοινώσεων και το κυριότερο εν μέσω πολλών (μέσω δικτύων κοινωνικής ενημέρωσης κυρίως) αντιδράσεων -δυστυχώς – από την οικογένεια των κυνηγών. Όμως επιδείξαμε αποφασιστικότητα και επικεντρωθήκαμε στο στόχο που είναι ένας : η δημιουργία πολιτικού κόμματος, η ανάδειξη εκπροσώπων μας εντός του κοινοβουλίου και η συμμετοχή μας στην διαδικασία ψήφισης των νόμων.

Στις 30 Ιουνίου 2021 μαζί με τον συνήγορο μας κ. Θεόδωρο Νινόπουλο, δικηγόρο Αθηνών, κατέθεσα όπως ο νόμος ορίζει, την ιδρυτική πράξη, το έμβλημα και το καταστατικό του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ & ΑΛΙΕΩΝ και πλέον κουβαλάω την ευθύνη να οργανώσω το Γενικό Συνέδριο του κόμματος. Τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που έχω ορίσει για το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε για ένα συνέδριο δημοκρατικό, ενωτικό, βασισμένο στις αρχές και στις αξίες του ΚΕΚΑ. Νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι πετύχαμε το στόχο του πυρήνα των ιδρυτικών μελών και συγκεκριμένα : συντάξαμε ένα καταστατικό βασισμένο στις αρχές και αξίες που θα ζήλευε κάθε δημοκράτης, και μια οργανωτική δομή ικανή να ξεκινήσει το άρμα του ΚΕΚΑ. Επίσης εχει διασφαλιστεί η πιθανή αλλαγή του αν προκύψει αναγκαιότητα στο μέλλον. Ορόσημο αποτελεί το Γενικό Συνέδριο του κόμματος για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης, μετά θα αρχίσει η επόμενη φάση, αυτή της πολιτικής οργάνωσης του ΚΕΚΑ σε όλη την Ελλάδα με τοπικές, νομαρχιακές οργανώσεις, εγγραφή μελών (ταυτόχρονα χρηματοδότηση μέσω εγγραφών και συνδρομών) και πολιτικές προτάσεις υποψηφίων για τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν.
Ευχαριστούμε όλους όσοι δούλεψαν για τον παραπάνω σκοπό ακόμη και αυτούς οι οποίοι έδρασαν έξω από τον πυρήνα των ιδρυτικών μελών, ελπίζουμε καλοπροαίρετα. Δεν κατηγορούμε καμία προσπάθεια, θεωρούμε ότι όλες οι προσπάθειες και οι κριτικές που δεχθήκαμε είχαν την πρόθεση της βελτίωσης του ΚΕΚΑ κι όχι της χειραγώγησής του.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επίσημη θέση του κόμματος θα αποτυπώνεται εφεξής στην ιστοσελίδα του κόμματος. Δηλώσεις, απόψεις και διάλογοι σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσης κλπ ΔΕΝ αποτελούν επίσημη θέση του ΚΕΚΑ. Κατά συνέπεια εφιστούμε την προσοχή κάθε ενδιαφερομένου για την σωστή πηγή πληροφόρησης του. Τέλος γνωστοποιούμε στους φίλους κυνηγούς και ψαράδες . Η Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες του Γενικού Συνεδρίου, θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και τα εξωκομματικά και τα εσωκομματικά ζητήματα σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του κόμματος.
Όλοι θα ενημερωθούν εγκαίρως, συνεπώς το άρμα που λέγετε ΚΕΚΑ ξεκινά, όσοι ελπίζουν και θέλουν μια καλύτερη μέρα ας ανέβουν, τους θέλουμε όλους στον κοινό σκοπό, ζητάμε ενότητα προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και παρακαλούμε να μας κρίνετε εκ των υστέρων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Χαράλαμπος Μπρέχας
προσωρινός Πρόεδρος του
ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ & ΑΛΙΕΩΝ

kaliakouda