ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

(Επιστολή διαμαρτυρίας που συντάχθηκε μαζί με την νεοσύστατη ομάδα στο Facebook “Κίνημα Ερασιτεχνων Ελλήνων Ψαράδων και Κυνηγών” ως μια προσπαθεια προάσπισης των δίκαιων αιτημάτων μας και θα υποβληθεί και από τον Σύλλογο μας προς υπογραφή για επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία και ειδικά προς τους λοιμοξιολογους.
Κάθε Σύλλογος ερασιτεχνικής αλιείας και κυνηγιου θα πρέπει να το υπογράψει και να το στείλει ως μια ένσταση διαμαρτυρίας).

ΠΡΟΣ:
Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Γ. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι
Ιδιαίτερα
Κ.Τσιόρδα, Κ.Μαγιορκίνη και λοιποί λοιμοξιολόγοι, εφόσον η Κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και εισηγήσεις σας , λάβετε σοβαρά τα παρακάτω
Σκοπός της παρούσης επιστολής μας δεν είναι επ’ουδενί η έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπο των επιστημόνων, των υπεύθυνων διαχείρισης της πανδημίας, και του ιατρικού προσωπικού που δίδει των υπέρ πάντων αγώνα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος , ούτε βεβαίως η προσβολή της μνήμης των θυμάτων και των συναισθημάτων των συγγενικών τους προσώπων.
Τονίζουμε ότι είμαστε οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαμε έστω και στο ελάχιστο την επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεικτών και παραμέτρων.
Επιθυμούμε κυρίως να αναδείξουμε μέσω την ανάγκη άμεσης -και ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ με όρους , περιορισμούς και προϋποθέσεις – εξαίρεσης από τα περιοριστικά μέτρα της άσκησης της νόμιμης Ερασιτεχνικής Αλιευτικής Δραστηριότητας και Κυνηγιού τόσο στα Θαλάσσια όσο και στα Εσωτερικά Ύδατα ,στην ύπαιθρο και στα βουνά της πατρίδος μας .
Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική , επομένως η άρση της απαγόρευσης θα αμβλύνει τα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα της κόπωσης από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό , θα εκτονώσει τις ψυχοφθόρες πιέσεις από την συσσώρευση έντονων συναισθημάτων και θα αποφορτίσει την διογκούμενη αίσθηση άδικης , μονομερούς και επιλεκτικής μεταχείρισης, του κοινωνικού αποκλεισμού και της απομόνωσης που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας ενώ . Η Ερασιτεχνική Αλιευτική Δραστηριότητα και το κυνήγι ως εκ της φύσεώς τους και των πρακτικών και μέσων άσκησής τους διενεργούνται κατά ” μόνας ” διασφαλίζουσα εις το ακέραιο την τόσο κρίσιμη για την αποφυγή διασποράς του ιού αποστασιοποίηση .
1. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε βάσει ποιών επιστημονικά τεκμηριωμένων μελετών που έχουν γίνει στην χώρα μας, επεβλήθη η οριζόντια απαγόρευση την ίδια στιγμή που όλες σχεδόν οι χώρες -ακόμη και οι περισσότερο επιβαρυμένες επιδημιολογικά- δεν έχουν επιβάλει αντίστοιχη απαγόρευση της άσκησης της ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγίου.
2. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού συμπολίτης μας να λαμβάνει τον περίπατο του στην ακτή -παραλία για σωματική άσκηση, ενώ εάν ο ίδιος πολίτης στην ίδια ακτή -παραλία ασκεί την δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αλιείας, απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
3. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού συμπολίτης μας να λαμβάνει θαλάσσιο λουτρό, ενώ εάν ο ίδιος πολίτης στα ίδια θαλάσσια ύδατα ασκείσει την δραστηριότητα της υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
4. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού, παράκτια το κανό, καγιάκ , θαλασσιά σανιδά , σέρφινγκ , ενώ απαγορεύεται ο απόπλους μικρού ιδιωτικού σκάφους με περιορισμό πλόων και με δραστηριότητα την ερασιτεχνική αλιεία στα ίδια θαλάσσια ύδατα και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
5.Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού συμπολίτης μας κυνηγός να λαμβάνει τον περίπατο του για την σωματικές ανάγκες και άσκηση των κατοικίδιων ζώων του στην ύπαιθρο και στο βουνό , ενώ εάν ο ίδιος συμπολίτης μας κυνηγός φέρει εξοπλισμό για την δραστηριότητα του κυνηγίου απαγορεύεται η μετακίνηση του και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
6. Συνοπτικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού, συμπολίτες μας να ασκούν σε ύπαιθρο, βουνά , θάλασσα , ποτάμια , λίμνες, παράλιες, δρόμους, πλατιές, πάρκα και αστικά κέντρα , δραστηρίοτητες όπως ,πεζοπορία ,περίπατο , αναρρίχηση, ορειβασία, ποδηλασία ,μοτοκρός , κανό, καγιάκ , θαλασσιά σανιδά , σέρφινγκ , θαλάσσιο λουτρό.
5. Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση , αντιθέτως ζητούμε να τύχουμε της ίδιας μεταχείρισης που απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας και να συμπεριληφθούμε στις ίδιες εξαιρέσεις των περιορισμών που αυτοί δικαιούνται.
6. Απαιτούμε να πληροφορηθούμε εάν υπάρχουν στην διάθεση των υπευθύνων τεκμηριωμένα στοιχεία ή μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι οι κλιμακωτές εξαιρέσεις των αντίστοιχων περιορισμών ως προς την Ερασιτεχνική Αλιεία της πρώτης εαρινής περιόδου συνετέλεσαν έστω και στο ελάχιστο στην αύξηση της διασποράς του ιού.
7. Σε διαφορετική περίπτωση απαιτούμε την σύσταση επιτροπής των υπευθύνων λοιμοξιολόγων με θέμα την επικινδυνότητα της δραστηριότητας ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγιού ως προς την αύξηση της διασποράς του ιού με τεκμηριωμένα στοιχεία και στατιστικές μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγίου συντελεί έστω και στο ελάχιστο στην αύξηση της διασποράς του ιού .
Για τους προαναφερθέντες λόγους εφόσον δεν μας δώσετε ικανοποιήτηκες απαντήσεις, ή δεν προσκομίσετε με δημοσιά ανακοίνωση τεκμηριωμένα στοιχεία και στατιστικές μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγίου συντελεί έστω και στο ελάχιστο στην αύξηση της διασποράς του ιού, απαιτούμε την εξαίρεση της Ερασιτεχνικής Αλιευτικής Δραστηριότητας και του κυνηγίου από τα περιοριστικά μέτρα , πάντοτε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των επιδεικνυόμενων στα όργανα ελέγχου εντύπων.