Ο Bruno Modugno

Πέθανε ο Bruno Modugno σε ηλικία 87 ετών.

Η μεγάλη ιταλική κυνηγετική οικογένεια έχασε άλλο ένα σημαντικό μέλος της,που με τον επαγγελματισμό, τον πολιτισμό και το πάθος του στη διάθεση του κόσμου του κυνηγιού και των ενώσεών του , με ικανότητα και προοπτική, με τον ζωντανό και φρέσκο ​​ενθουσιασμό του, ανέδειξε κ προήγαγε το κυνήγι. Δημοσιογράφος και συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης της τηλεόρασης, ήταν πάνω απ ‘όλα ένας μεγάλος ενθουσιώδης κυνηγός, κ στο κυνήγι που τόσο αγαπούσε, αφιέρωσε την επαγγελματική και ιδιωτική του ζωή. Μέχρι τις τελευταίες μέρες του, με μεγάλη αυτοθυσία, αντιμετώπιζε τα προβλήματα του κυνηγετικού κόσμου,ενώ με αποφασιστικότητα και εξυπνάδα αντιμετώπιζε κάθε προσπάθεια που γινόταν για να δυσφημιστεί η εικόνα του κυνηγιού στα μάτια της κοινής γνώμης.

Η μεγάλη αγάπη του το κυνήγι οπληφόρων

Ο Bruno Modugno ήταν μια πραγματική εικόνα του ιταλικού κυνηγιού. Για σχεδόν μισό αιώνα έχει συμμετάσχει σε μάχες για την υπεράσπιση του κυνηγιού,στην προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. Από το 1980 έως το 1992 ήταν υπεύθυνος για την εικόνα της UNAVI και συμμετείχε προσωπικά στις μάχες για την υπεράσπιση του κυνηγιού ενάντια σε 24 περιφερειακά και εθνικά δημοψηφίσματα. Ήταν υπεύθυνος για την Επιτροπή Δεοντολογίας και Πληροφόρησης της Ιταλικής Αντιπροσωπείας του Conseil International de la Chasse et de la Conservation du Gibier. Για 20 χρόνια ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του περιοδικού Diana. Ίδρυσε και σκηνοθέτησε το μηνιαίο Caccia + για τέσσερα χρόνια στην συνδρομητική τηλεόραση. Από το 2004 έως το 2020 ήταν συγγραφέας και testimonial του μονοθεματικού καναλιού Caccia e Pesca (bouquet Sky) ΚΥΝΗΓΙ Κ ΨΑΡΕΜΑ και συγγραφέας και μαέστρος των δύο εβδομαδιαίων ενοτήτων Parliamo di caccia και Andiamo a caccia.Γεννημένος στη Ρώμη, εργάστηκε για έντεκα χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά, ως δημοσιογράφος. Το ’64 άρχισε να συνεργάζεται με το RAI-TV. Υπήρξε συγγραφέας και διευθυντής πολιτιστικών προγραμμάτων και μεγάλων καθημερινών σειρών ψυχαγωγίας. Κατά τη διάρκεια των «ιταλικών πέτρινων χρόνων», από το 1976 έως το 1979, διεξήγαγε το δελτίο ειδήσεων TG1 ειδήσεις στις 1.30 μ.μ.

Λάτρευε το κυνήγι οπληφόρων (αγριόγιδα, ζαρκάδια,ελάφια κ αγριογούρουνο,με ραβδωτό όπλο ακριβείας), αλλά και τα φτερωτά θηράματα με σκυλί. Τα αγαπημένα μέρη για τα κυνήγια του ήταν κυρίως στην Maremma και στα βουνά του Τιρόλου.

Ο Bruno γύρισε πολλά ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στην εθνολογική έρευνα, στην περιπέτεια, στα ζώα,στο περιβάλλον και στο κυνήγι κάνοντας τα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό.

Το κενό που αφήνει στις καρδιές των πολλών ανθρώπων που τον γνώρισαν και τον επισκέφτηκαν για το ίδιο πάθος είναι μεγάλο. Σε αυτές τις ώρες τα μηνύματα των κυνηγών φίλων στα κοινωνικά μέσα πολλαπλασιάζονται.

Στην τελευταία συνέλευση της ιταλικής Ομοσπονδίας Κυνηγιού Federcaccia του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του « Gentiluomo cacciatore », η υψηλότερη τιμή της Federcaccia που δίνεται σε εκείνους που με τη δική τους ζωή και το παράδειγμα τους έφεραν κύρος στο κυνήγι. Ένας τίτλος που απονεμήθηκε στον Modugno, γιατί πραγματικά το άξιζε κ αναγνωρίστηκε πλήρως από όλους.

Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Bruno Modugno σε κάποιες ιταλικές κυνηγετικές εκθέσεις κ να συνομιλήσουμε μαζί ακόμη κ για τα κυνηγετικά δρώμενα. Ο Bruno θα αποτελεί πάντα παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς ,για το πάθος και την προθυμία του να προωθήσει και να υποστηρίξει την κυνηγετική δραστηριότητα στις διάφορες μορφές της και για αυτήν την αγάπη του για το κυνήγι τόσο δυνατή κ μεγάλη, που θα τον κάνουν πάντα σημείο αναφοράς για όλους εμάς τους νεώτερους .

Ciao Bruno.. Riposa in pace.

Για το ΦΥΣΗ TV-www.fisi.tv Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης ©.

ΦΥΣΗ TV: η ανεξάρτητη κυνηγετική φωνή!