πρόεδρος του ΚΣ Πύργου, Γιάννης Αντωνόπουλος

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της κυνηγετικής κοινότητας τη φετινή χρονιά, καθώς η τρέχουσα κυνηγετική περίοδος χαρακτηρίζεται από πενιχρά αποτελέσματα στην πλειονότητα των θηραμάτων.  Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, Γιάννης Αντωνόπουλος, ο καιρός δεν έχει βοηθήσει ώστε να εξελιχθεί ικανοποιητικά η χρονιά, ενώ με εξαίρεση το αγριογούρουνο, στα υπόλοιπα θηράματα ο πληθυσμός είναι αισθητά μειωμένος.

«Σε θηράματα όπως η τσίχλα, που είναι το πιο δημοφιλές, και η μπεκάτσα, η χρονιά δεν είναι καθόλου καλή μέχρι τώρα. Στον λαγό είναι μέτρια η κατάσταση, ενώ καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά στον αγριόχοιρο. Οι καιρικές συνθήκες μέχρι τώρα δεν είναι ευνοϊκές, ελπίζουμε ότι στις επόμενες ημέρες και μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου θα βελτιωθεί η κατάσταση», τόνισε.

Ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε ότι φέτος καταγράφηκε μικρή μείωση στην έκδοση αδειών, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος αύξησε τις τιμές, δυσκολεύοντας την ήδη περιορισμένες δυνατότητες της πλειονότητας των κυνηγών.

«Φέτος εκδόθηκαν 1300 άδειες περίπου, 100 λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, αφού η κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της. Αν λάβουμε υπόψη ότι αυξήθηκαν και οι τιμές, καταλαβαίνετε ότι οι κυνηγετικοί σύλλογοι δεν έχουν ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία για να ασκήσουν δραστηριότητα. Εμείς εισπράττουμε όλα κι όλα 22 ευρώ από κάθε άδεια και με αυτά τα έσοδα συντηρούμε θηροφύλακα και καλύπτουμε και το λειτουργικό κόστος του συλλόγου», επισήμανε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου ζητώντας από το κράτος να μην αντιμετωπίζει τους συλλόγους με όρους καθαρά εισπρακτικούς.

«Πληρώνουμε αρκετά χρήματα στο Πράσινο Ταμείο και δεν έχουμε κάποιο ανταποδοτικό όφελος. Πιστεύω ότι οι κυνηγετικοί σύλλογοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με καλύτερους όρους από την πολιτεία, διότι συνεισφέρουν αρκετά χρήματα από τη δραστηριότητά τους και συντηρούνται με δικά τους έξοδα. Θέλω να πιστεύω ότι από δω και πέρα θα βελτιωθεί η κατάσταση», σχολίασε ο κ. Αντωνόπουλος.

ΠΗΓΗ proini.news/

kaliakouda