Μέχρι τα σπίτια έφτασε ένας λύκος στο Δίστομο ο οποίος μάλλον αποκόπηκε από την αγέλη του. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε αν συναντήσουμε το άγριο ζώο. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Ένας μοναχικός λύκος – ο οποίος μάλλον αποκόπηκε από την αγέλη του – βρέθηκε να κόβει βόλτες μέσα στις γειτονιές του Διστόμου ψάχνοντας για τροφή. Ένας περαστικός που έτυχε να περνάει από το σημείο βιντεοσκόπησε το ζώο.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη λύκου στην περιοχή, μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο της επανεμφάνισης των λύκων ακόμα και κοντά στα σπίτια δεν πρέπει να μας τρομάζει, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αδρανούμε σαν να μη συμβαίνει.

Και συμπληρώνουν πως η σωστή λύση, για το καλό των λύκων και του ανθρώπου δεν είναι άλλη από τη «διαχείριση» του φαινομένου, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα «είδη» που διαβιούν στη χώρα μας.

Πώς μπορούμε να απωθήσουμε έναν λύκο

Με παλαμάκια, ή πετώντας ξύλα και πέτρες μπορούμε να τον απωθήσουμε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον πλησιάσουμε. Επίσης κατά την επίσκεψή μας κοντά σε δρυμούς δεν πρέπει να έχουμε μαζί τα κατοικίδιά μας.

«Κανένας λύκος -πλην ορισμένων σπάνιων εξαιρέσεων που το ζώο έχει λύσσα- δεν πρόκειται να επιτεθεί σε άνθρωπο», συμπληρώνουν οι ειδικοί.

‘ΠΗΓΗ: Λάρισα Net