Δεκάδες εξαντλημένα και αφυδατωμένα πουλιά πέφτουν εξαντλημένα στο έδαφος, λόγω του καύσωνα στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, στην Ινδία.

Συγκλονιστικές εικόνες βλέπουν καθημερινά οι διασώστες στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, καθώς χρειάζεται να μαζεύουν δεκάδες εξαντλημένα και αφυδατωμένα πουλιά που πέφτουν στο έδαφος λόγω του καύσωνα.

Κτηνίατροι και εθελοντές αναφέρουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις πηγές νερού οι οποίες στερεύουν λόγω του καύσωνα που πλήττει τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Μεγάλες εκτάσεις στη Νότια Ασία βιώνουν τη θερμότερη, εδώ και χρόνια, άνοιξη και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προειδοποίησε πρόσφατα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Δεκάδες εξαντλημένα πτηνά, όπως περιστέρια και γεράκια, μεταφέρονται καθημερινά από τους διασώστες σε ένα νοσοκομείο ζώων που το διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση Τζιβντάγια στο Αχμενταμπάντ, με τους κτηνίατρους να αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες χρειάστηκε να παρέχουν συνεχή φροντίδα στα ζώα.

«Η φετινή χρονιά είναι μια από τις χειρότερες. Έχει αυξηθεί κατά 10% ο αριθμός των πουλιών που χρειάζονται βοήθεια», είπε ο Μανότζ Μπαβσάρ, που συνεργάζεται με την Τζιβντάγια και σώζει πουλιά εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Οι κτηνίατροι στην κλινική της οργάνωσης ταΐζουν τα πουλιά με βιταμινούχες ταμπλέτες και τους δίνουν νερό με σύριγγες.

Οι υπηρεσίες υγείας του Γκουτζαράτ έχουν δώσει οδηγίες στα νοσοκομεία να οργανώσουν ειδικές πτέρυγες για ασθενείς με θερμοπληξία και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την αύξηση της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ www.ieidiseis.gr

kaliakouda