Το πρωί της Τετάρτης οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στον επαγγελματικό χώρο του επιχειρηματία και βρήκαν 39 κουτιά που περιείχαν συνολικά 975 κυνηγητικά φυσίγγια

Διαστάσεις… σίριαλ παίρνει η ασυνήθιστη υπόθεση λαθρεμπορίας με την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων παράνομων κυνηγετικών φυσιγγίων στην Πρέβεζα, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και δεύτερος επιχειρηματίας ο οποίος τα διέθετε προς πώληση.

Το πρωί της Τετάρτης, οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στον επαγγελματικό χώρο του επιχειρηματία, όπου βρέθηκαν 39 κουτιά που περιείχαν συνολικά 975 κυνηγητικά φυσίγγια διαφόρων ειδών γομώσεων έτοιμα προς πώληση, τα οποία δεν έφεραν τον αναγνωριστικό αριθμό εργοστασιακής παραγωγής πυρίτιδας (LOT) και κατασχέθηκαν. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών.

Η σύλληψη ήταν η δεύτερη μετά από αυτήν που έγινε την Δευτέρα, όταν οι αστυνομικοί είχαν κάνει παράλληλες έρευνες σε δύο επαγγελματικούς χώρους ιδιοκτησίας ενός Έλληνα επιχειρηματία σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου βρήκαν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών! Τότε, κατασχέθηκαν συνολικά 299 σφραγισμένα κιβώτια τα οποία περιείχαν 149.500 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων ειδών γομώσεων, τα οποία όμως δεν έφεραν τον αναγνωριστικό αριθμό εργοστασιακής παραγωγής πυρίτιδας (LOT) με αποτέλεσμα να μην είναι καταγεγραμμένες οι εργοστασιακές συνθήκες και η ημερομηνία. Και αυτός ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Μάνος Τσαγκαράκης

ΠΗΓΗ protothema.gr

kaliakouda