Δράση καθαρισμού του πάρκου Σχινιά διοργανώνει 26 και 27 Ιουνίου, σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του «ΣΚΑΙ», η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναληφθεί για την προστασία του πάρκου.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, ενώ η στάθμευση θα πραγματοποιείται στο parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.
Στον καθαρισμό, συμμετέχουν επίσης, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο Δήμος Μαραθώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και η Ram Europe.

Με αφορμή τη δράση, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν καθαρό, όμορφο και ασφαλές το πάρκο Σχινιά, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής. Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις μας. Η κινητοποίησή μας κρίθηκε αναγκαία μετά από ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκαλέσαμε πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και τη διαπίστωση ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο πάρκο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές».

Η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει το συντονισμό όλης της δράσης. Θα μεριμνήσει για τη σωστή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των εθελοντών και θα παρέχει στους συμμετέχοντες μάσκες, σακούλες και γάντια.

Ώρα συνάντησης και τις δύο ημέρες: 9 το πρωί
Σημείο συνάντησης: η είσοδος του Πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά
Χώρος Στάθμευσης: το parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά

Τέλος, στον καθαρισμό θα ξεδιψάσει τους εθελοντές, το ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό που πηγάζει από τον Όλυμπο, προκειμένου να τους προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση και η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος θα κεράσει δροσιστικό παγωτό τους παρευρισκόμενους.