Αγριογούρουνα έχουν γίνει καθημερινοί  επισκέπτες  , λύκοι είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην Δυτική Φθιώτιδα,  αλλά να δεις και αρκούδα στην μέση του δρόμου  Λαμίας –Καρπενησίου  δε  το λες και μικρό πράγμα….

Το γεγονός συνέβη  ξημερώματα Κυριακής λίγο μετά τις 2:30 όταν  κάτοικος της περιοχής κατευθυνόμενος  προς Λαμία στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου στο ύψος του Καστριού   είδε την αρκούδα να διασχίζει το δρόμο.  

Ευτυχώς ο οδηγός δεν είχε ταχύτητα και αποφεύχθηκε τυχόν σύγκρουση. Κράτησε την ψυχραιμία του και άφησε το μεγάλο ζώο να διασχίσει τον δρόμο και να χαθεί στα χωράφια με κατεύθυνση προς  το χωριό Γραμμένη .

Το « ilamia.gr» μίλησε με τον Διονύσιο Κυργιόπουλο, κτηνοτρόφο στην περιοχή που έχει δει την αρκούδα αρκετές φορές αλλά δεν είναι σίγουρος ότι πρόκειται για την ίδια. «Για πρώτη φορά είχαμε βρει ίχνη της τον περασμένο Μάιο. Από τότε ψηλά στο βουνά βρήκαμε ίχνη κατά διαστήματα. Τόσο χαμηλά όμως δεν είχε ποτέ δώσει σημεία….». 

«Εκτιμώ ότι κατέβηκε για τροφή  στο ποτάμι  ή στο τυροκομείο που βρίσκεται στο σημείο που  την είδε ο οδηγός» μας είπε ο Δημήτρης Κυργιόπουλος τονίζοντας ότι «όπως και να έχει χρειάζεται προσοχή μεγάλη  γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει όταν έρθει σε επαφή  με τους ανθρώπους …’»

Μάλιστα όπως μας δήλωσε πρόσφατα έχουν βρεθεί ίχνη προς το Τρίλοφο από άλλο κάτοικο της περιοχής,  εκτιμώντας ότι ίσως πρόκειται για τη ίδια αρκούδα .

ΠΗΓΗ ilamia.gr